Конвертики з лаваша з куркою і сиром, за 10 хвилин
Дуже смачні і ситні конвертики з лаваша з куркою і сиром. Готуються легко і просто, а головне не потрібно довго стояти біля плити. На приготування у вас піде мінімум часу. Страва виходить дуже смачною, а начинка завдяки сиру і ніжній курочці буквально тане в роті. Спробуйте обов’язково!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Продукти
- Тонкий лаваш – 3 шт
- Сир – 150 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Куряче філе – 1 шт.
- Свіжа зелень – 1-2 гілочки
- Грецький йогурт (або майонез) – 2 ст.л
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
- Паприка – за смаком
- Вершкове масло і соняшникова олія – для смаження
Як приготувати конвертики з лаваша з куркою і сиром
Лаваш нарізаємо на смужки шириною в 7 см.
Далі куряче філе нарізаємо довгими скибочками приблизно в 1 см шириною, для того щоб воно швидше приготувалося.
Тепер філе перчимо, солимо і трохи приправляємо паприкою. Все добре перемішуємо.
Ставимо сковорідку на середній вогонь, додаємо вершкове масло і олію.
Викладаємо скибочки філе на сковорідку і прожарюємо його 1,5 хвилини до золотистого кольору. Потім перевертаємо і обсмажуємо 1,5 хвилини з іншого боку. Після цього зменшуємо вогонь до мінімального і знову перевертаємо і обсмажуємо знову 1,5 хвилини. В цілому 4,5 хвилини на все обсмажування філе.
Тепер на дрібній тертці натираємо сир і дрібно нарізаємо зелень.
В окрему миску викладаємо натертий сир, додаємо дрібно нарізану зелень і все добре перемішуємо.
Далі нарізаємо обсмажене куряче філе дрібними кубиками і викладаємо до сиру і зелені.
Тепер заправляємо все грецьким йогуртом або майонезом, додаємо мелений перець для смаку і все добре перемішуємо.
Далі дістаємо наші полосочки з лаваша, на краєчок викладаємо начинку і починаючи з нижнього лівого краю загортаємо в конвертики до самого кінця.
Повинні вийти такі трикутники з лаваша.
Ставимо на середній вогонь сковорідку і трохи її прогріваємо.
Тим часом в невелику миску розбиваємо 2 яйця і все добре збиваємо вінчиком. Можна додати дрібку солі.
У сковорідку викладаємо шматочок вершкового масла і приступаємо до обсмажування конвертиків.
Кожен конвертик попередньо занурюємо в яєчну суміш і викладаємо на сковорідку. Можна обсмажити конвертики без занурення їх в яєчну масу, це справа смаку кожного. У будь-якому випадку конвертики вийдуть дуже смачними і хрусткими.
Обсмажуємо з двох сторін по 1-2 хвилині. Конвертики готові. Смачного!