“Королівська” ватрушка – тісто місити не потрібно і начинка готується 2 хвилини: рецепт дуже простий
Пиріг під назвою “Королівська” ватрушка не дарма носить таку назву. Це дійсно дуже смачний пиріг, гідний своєї назви!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Сьогодні хочу запропонувати вам рецепт подібного пирога – можна сказати це двійник, але тільки темний. В пісочну крихту додається какао-порошок, який надає цьому пирогу пречудовий шоколадний аромат і смак. А шоколад з сиром поєднується просто ідеально!
Необхідні продукти:
Для пісочної крихти:
- Масло вершкове – 180 г
- Цукор – 4-5 ст. л.
- Какао-порошок – 3 ст. л.
- Сіль – дрібка
- Борошно – 280 г
Для начинки:
- Сир – 500 г
- Цукор – 100 г
- Сметана – 100 г
- Курячі яйця – 3 шт.
- Ванілін – за смаком
- Крохмаль – 3 ст. л.
Як приготувати ватрушку
Почнемо з приготуванням начинки. У миску кладемо сир – краще, якщо він буде домашнім, з жирною, м’якою консистенцією. Якщо взяти сир занадто сухий (з крупинками), начинка буде не такою ніжною.
У миску з сиром додаємо сметану, цукор, крохмаль, при бажанні ванілін – тут він доречний як ніколи, розбиваємо яйця.
І за допомогою погружного блендера перетираємо в однорідну масу. Начинка готова, відставляємо поки в сторонку.
Починаємо готувати пісочну крихту. У миску просіваємо борошно, додаємо какао-порошок, цукор, дрібку солі.
Далі беремо охолоджене вершкове масло і нарізаємо невеликими шматочками в миску до решти інгредієнтів. Натирати на тертці не рекомендую! Масло занадто швидко розтане і крихта вже не вийде.
Тепер руками або навіть просто виделкою розтираємо вміст миски в крихту.
Беремо форму для випічки (у мене 24 см), дно застеляємо пергаментним папером. Викладаємо десь 1/3 частини пісочної крихти, ущільнюємо по дну і робимо бортики десь в 5 см.
Наливаємо сирну начинку.
Зверху насипаємо залишки шоколадної пісочної крихти, все добре акуратно розрівнюємо.
Випікаємо пиріг в духовці при температурі 180 градусів, близько 40 хвилин. Пиріг виймаємо з форми і даємо йому трохи охолонути, щоб стабілізувалася начинка. Готуйте, пробуйте, Приємного чаювання!