«Королівський» рецепт, нічого варити не треба, ягоди всю зиму зберігають свій запах, смак і корисні властивості. Цим рецептом колись поділилася моя подруга з Полтави. Тепер щороку роблю кілька порцій і до весни не вистачає

Цей рецепт колись дістався мені від моєї знайомої, а їй його дала подружка з Полтави. Я закохалася в нього з першого разу і вже багато років роблю це, воістину, царське варення.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні

Варенням воно називається символічно, адже насправді нічого варити не треба. Ми просто перетираємо ягоди на м’ясорубці, в результаті чого варення всю зиму зберігає свій смак і аромат, і що найголовніше – свої корисні властивості.

Щороку роблю кілька порцій і до весни не вистачає. Всі мої знайомі вже взяли у мене цей чудовий рецепт. Добре смакує до млинців і морозива. Також виручає при простуді – одну-дві ложечки розчиняю в склянці теплої води і маю чудовий вітамінний напій.

Необхідні інгредієнти:

  • Смородина (чорна) – 6 стаканів.
  • Смородина (червона) – 2 стакани.
  • Малина – 2 стакани.
  • Апельсини – 2 штуки.
  • Цукор – 13 стаканів.

Покроковий рецепт приготування:

Ягоди помити і висушити. Апельсин потрібно порізати на шматочки, відібравши кісточки (шкірку знімати не треба). Все перетерти на м’ясорубці.

Додати необхідну кількість цукру і добре перемішати, щоб цукор розчинився. Дати постояти кілька годин.

Накласти у чисті, простерилізовані банки (кришки теж потрібно стерилізувати).

Найкраще зберігати в холодильнику, але підходить і інше холодне місце.

З однієї порції (якщо брати стакан 200 г), виходить 7-8 півлітрових банок.

Рецепт – Оксана Х.

Смачного вам!

Не вдається скопіювати.