Корисна хитрість: навіщо перед смаженням шашлику посипати вугілля сіллю

Які травневі свята без смачного і соковитого шашличка? У цій статті розповімо вам про корисну хитрість при смеженні шашлику.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Спочатку готуємо мангал. Очищаємо його від старого попелуы, потім кладеемо в нього якісні дрова. А всі досвідчені шашличники знають, що від якості деревини і виду дерева залежить смак майбутнього шашлику. Добре застосовувати в цій справі деревину фруктових порід. Смак виходить більш насиченим.

Розпаливши багаття і домігшись виникнення вугілля, скидаємо все зайве з жаровні і приступає до шашличної магії.

Взявши в руку жменю солі (можна використовувати будь-яку, будь-якого помелу і виду) і рясно обсипаємо все вугілля так, щоб не залишилося жодної пропущеної ділянки.

Потім приступаємо безпосередньо до обсмажування м’яса. Виявляється, сіль допомагає в приготуванні шашлику дуже.

Тепер, вугілля захищені від зайвого загоряння. Якщо раніше доводилося спостерігати за процесом мало не моргаючи, раптом відволіктися і треба гасити вогонь, то тепер можна розслабитися.

Коли жир з м’яса буде капати на вугілля, сіль перешкодить загоранню, тим самим захищаючи наше блюдо від того, що воно може бути геть спалено полум’ям неконтрольованого багаття.

Ось і вся хитрість, яка дозволить отримати максимум задоволення від процесу готування традиційної страви на травневі свята.