Котлети «під шубою» завжди є на моєму святковому столі: з’їдають відразу ж
На сімейні свята я завжди готую мої фірмові котлети під шубою. Приготовані за цим рецептом котлети завжди виходять смачними, соковитими і вмить відлітають зі столу. Сьогодні я вирішила розкрити всім секрет приготування мого фірмової страви.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Вам будуть потрібні наступні інгредієнти:
- м’ясо індички (грудка або філе зі стегна) -1 кг;
- батон (без скоринки) — 0,5 шт .;
- помідори — 2 шт .;
- молоко — 120 мл;
- майонез — 2 ст. ложки + трохи для прикраси;
- яйця — 2 шт .;
- твердий сир — 250 г (50 г для начинки і 200 г для посипання);
- масло вершкове — 50 г;
- перець;
- сіль;
- соняшникова олія.
Метод приготування
За допомогою м’ясорубки перекрутити м’ясо. Замочіть батон в молоці і теж подрібніть в м’ясорубці. В отриману масу додайте 2 ложки майонезу, яйця, перець і сіль. Добре перемішайте. Отриманого фаршу вистачить на 10 котлет. Наріжте 50 г сиру і 50 грам масла на 10 шматочків. Розділіть фарш на 10 частин. Намочіть руки. Сформуйте з кожної частини кульку і розімніть його так, щоб вийшла коржик. Покладіть в центр коржі сир, а на сир — шматочок масла. Защипніть краю кола. Утворені котлети до золотистої скоринки обсмажте на сковороді (не більше 2-3 хвилин з кожного краю).
Складіть котлети в форму для запікання. У цю ж форму влийте трохи води, а також масло, в якому смажилися котлети. Покладіть на кожну котлету шматочок нарізаного помідора. Посипте зверху натертим сиром. Прикрасите котлетки невеликою кількістю майонезу. Поставте форму в розігріту до 200 ° С духовку і запікайте страву 45-50 хвилин. Котлети під шубою подавайте на стіл гарячими. Смачного!