Котлети з картоплі та кабачків (без борошна, без яєць)

Кабачки – практично універсальний овоч. З них готують супи, запіканки, салати, рагу та багато іншого. Картопля – не менш універсальний овоч. Пропонуєм поєднати ці два чудові овочі.

Нам потірбно:

  • картопля, відварена в мундирі (нетто) – 650 гр.
  • кабачки – 350 грн.
  • сіль
  • перець мелений
  • часниковий порошок
  • мускатний горіх
  • олія для смаження – 1,5 – 2 ст.л.

Покроковий рецепт приготування:

Натріть кабачки на терці з великими жолобковими отворами. Ми використовуєм цукіні, але підійде і будь-який інший сорт, у тому числі білоплідні. Залийте кабачки водою так, щоб вона накрила їх повністю. Доведіть до кипіння. Кілька разів перемішайте. Як тільки вода закипить, зніміть каструлю з вогню і відкиньте на сито. Нехай охолонуть.

Відвар можна використовувати для супу або приготувати гречку. Тим часом очистіть картоплю. Натріть його на тертці з дрібними жолобковими отворами або пропустіть через картопляний прес. Надмірно рідкі сорти не підійдуть для цього рецепту, великий ризик, що котлети з такою картоплею розпливуться на сковороді.

Добре відіжміть остиглі кабачки: адже підсмажити воду нікому ще не вдавалося. Надішліть їх у миску з картоплею. Додайте сіль, перець, часниковий порошок та мускатний горіх. Ретельно вимісити.

Ми подавали котлети з соусом зі сметани та зелені. Якщо ви не плануєте такий соус, зелень можна ввести у фарш. Візьміть невелику порцію фаршу та відбийте, перекидаючи з долоні на долоню. Цей прийом допоможе уникнути порожнеч у виробах, і при жарінні вони не тріснуть.

Сформуйте котлети або биточки. Зі вказаної кількості продуктів у нашому випадку вийшло 17 штук. Помістіть котлети на сковороду з розігрітою олією, діючи «від себе», щоб не обпектися. Обсмажте з двох боків до рум’яної скоринки.

Намагайтеся не пошкодити скоринку, перевертайте дуже акуратно. Спочатку посуньте пальцями котлету, щоб переконатися, що вона вже відстає від сковороди.

Вийде – чудово! Не вийде – запануйте всі інші в борошні або сухарях. Вогонь – трохи вищий за середній. Готові вироби перекладайте на тарілку, вкриту паперовим рушником.

Не вдається скопіювати.