Ковбаса домашня “Баликова”. Робимо красивий зріз
Рецепт домашньої ковбаси, самий просто і давно випробуваний, в цей раз у мене було завдання зробити красивий вигляд, що б дуже гарний. Так як смак даної ковбаси давно відомий мені, а може і вам.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Свинина, бажано зовсім без жиру, у мене окіст і жир частково я залишив – 1 кг.
- Сіль 22 гр. половина звичайної – друга нітритної
- Вода льодяна 100 мл
- Спеції за бажанням, у мене чорний перець, сушений часник по 1 ч.л.
- Цукор, пів чайної ложки.
Покроковий процес приготування:
Цього разу я робив способом “перед посолу”, тобто на першому етапі порізав м’ясо шматками, додав сіль і в холодильник на 2 дні. Потім відібрав красиві шматочки, а все інше прогнав на м’ясорубці.
Додав спеції, льодяну воду і довго мішав, поки м’ясо не стало дуже липким. Набив дві ковбаски.
Коптив на суміші тріски вільхи та яблуні 8 годин холодним слабким димом. Як завжди пишу час копчення підбирайте самі. Далі етап термообробки, для нього обов’язково потрібен градусник.
Термообробку проводив в каструлі з водою. Завдання нагріти ковбасу всередині до 70 гр. при цьому температура води не повинна перевищити 85, в ідеалі тримати 75-80.
Зріз вийшов дуже гарний, я залишився задоволений, ну а смак, тут говорити не буду, пробуйте, все вийде! Тай можна зробити все це ж саме без копчення, запевняю ви не пошкодуєте! Смачного!