Ковбаса іспанська “чорісо”, робимо вдома самі

Іспанська ковбаса Чорісо – одна з найзнаменитіших іспанських ковбас поряд із Сальчичоном. Сьогодні пропонуємо Вам приготувати її вдома самим.

Нам потрібно:

  • свинина (окіст) – 5 кг.
  • яловичина (голяшка) – 3 кг.
  • сіль – 240 гр.
  • паприка – 4 ст.л.
  • часник – 6 зуб.
  • мед – 2 ст.л.
  • суміш перців – 2 ч.л.
  • прованські трави – 2 ст.л.
  • перець чилі
  • бальзам трав’яний – 60 мл.
  • натуральна оболонка (кишки св.) – 4 см діаметр

Покроковий рецепт приготування:

М’ясо подрібнюємо. додаємо інгредієнти, перемішуємо. Набиваємо оболонку.

Чоризо арагони.

Кільця ковбас на паличках відправляємо у духовку на 2 год. за температури 72 град. Після охолодженя. Зберігається у холодильнику до 7 дн.

Чоризо каталони.

Сировляли при кімнатній температурі 1 міс. У спеціальному сушильному баку готова через 7 дн. Зберігається в холодильнику 1 міс (з’їдається швидше)

Не вдається скопіювати.