Ковбаса іспанська “чорісо”, робимо вдома самі
Іспанська ковбаса Чорісо – одна з найзнаменитіших іспанських ковбас поряд із Сальчичоном. Сьогодні пропонуємо Вам приготувати її вдома самим.
Нам потрібно:
- свинина (окіст) – 5 кг.
- яловичина (голяшка) – 3 кг.
- сіль – 240 гр.
- паприка – 4 ст.л.
- часник – 6 зуб.
- мед – 2 ст.л.
- суміш перців – 2 ч.л.
- прованські трави – 2 ст.л.
- перець чилі
- бальзам трав’яний – 60 мл.
- натуральна оболонка (кишки св.) – 4 см діаметр
Покроковий рецепт приготування:
М’ясо подрібнюємо. додаємо інгредієнти, перемішуємо. Набиваємо оболонку.
Чоризо арагони.
Кільця ковбас на паличках відправляємо у духовку на 2 год. за температури 72 град. Після охолодженя. Зберігається у холодильнику до 7 дн.
Чоризо каталони.
Сировляли при кімнатній температурі 1 міс. У спеціальному сушильному баку готова через 7 дн. Зберігається в холодильнику 1 міс (з’їдається швидше)