Ковбасу готую сама. Рецепт мені дістався від бабусі
Я обожнюю приїжджати до бабусі в село. Звичайно, я дуже люблю її і готова завжди і в усьому допомогти їй. Але гостювати люблю ще й тому, що бабуся має особливий талант кулінара, хоча ніде професійно цього не вчилася. Я перейняла у неї один зі своїх улюблених рецептів — курячу ковбасу. І з тих пір не купую її в магазині.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Інгредієнти і приготування
Для приготування знадобиться 600 г м’яса курки без шкіри, 500 г курячої грудки, 120 мл води, по одній чайній ложці солі і паприки, половина чайної ложки сухого меленого часнику і чорного перцю, щіпка орегано і чебрецю.
Можна додати гірчиці.
Промийте м’ясо в проточній холодній воді, наріжте шматками і пропустіть через м’ясорубку.
Викладіть в глибоку миску фарш, додайте сіль і спеції, воду і добре перемішайте.
Повинна вийти щільна маса.
Відріжте лист харчової плівки, викладіть м’ясо і зберіть в центрі, зробивши щось схоже за формою на ковбасу. Закрутіть м’ясо в плівку, закріпіть обидва кінці і вздовж мотузкою.
Покладіть ковбасу в холодильник на 12 годин. Після цього дістаньте напівфабрикат, налийте в каструлю воду, доведіть до кипіння, занурте туди ковбасу і готуйте на повільному вогні протягом трьох-чотирьох годин, перевертаючи кожні 15 хвилин і підливаючи воду. Потім витягніть і залиште охолоджуватися.
Можна використовувати лоток з льодом або крижаною водою.
Смачного!