Краще голубців! Запікаємо кабачки з фаршем в духовці без клопоту
Фаршировані кабачки в сметанній заливанні – це дуже ароматна, пікантна і ситна страва.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кабачки – 4 шт;
- фарш будь-який за смаком – 700 г;
- рис – 80 г;
- цибуля – 1 шт;
- сир – 150 г;
- зелень;
- часник – 3 зубчики;
- сіль, перець і спеції.
Для приготування заливки необхідно:
- сметана – 300 г;
- кетчуп – 1 ст.л;
- сіль перець. Спеції, зелень;
- вода – 100-150 мл.
Процес приготування фаршированих кабачків
Рис відварюємо до напівготовності і змішуємо з фаршем, дрібно різаною або подрібненою блендером цибулею, нарізаною зеленню, сіллю, перцем і спеціями, часником подрібненим. Добре вимішуємо масу до однорідності.
Кабачки ріжемо кружками і на кожен викладаємо трохи фаршу.
Складаємо кабачки з фаршем в форму для запікання рядами.
Для заливки змішуємо всі інгредієнти, розбавляємо її до бажаної густоти водою і заливаємо кабачки. Зелень ви також можете дрібно порізати і змішати з соусом.
Посипаємо все сиром і відправляємо в духовку на 1.5 години при 180 градусах.
Порада: щоб сир швидко не зарум’янився, накривайте форму фольгою і за 10 хвилин до закінчення запікання, зніміть її. В цьому випадку, час запікання може зменшитися, тому перевіряйте кабачки на м’якість.