Кращі рецепти смачних котлет з рибної консерви
Немає нічого вигідніше і простіше, ніж робити котлети з рибних консервів. Швидкість приготування підкріплюється невисокою вартістю і зручністю зберігання магазинних заготовок, які мають різну харчову цінність і смак, не вимагають особливих додаткових компонентів, і часом є більш якісним матеріалом, ніж свіжий фарш.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами UkrMedia.
Як зробити котлети з консерви?
Існує маса рецептів, як зробити дуже смачні рибні котлети з консерви. Всі вони починаються з того, що з консерви зливається олія, риба розминається виделкою і перемішується з додатковими компонентами. Що стосується останніх, то це – яйця, сухарі, картопля або крупи, тобто продукти, що зв’язують фарш.
- Смачні котлети з рибних консервів – рецепт, що вимагає уваги до дрібниць. Наприклад, перед приготуванням, консерви краще охолодити. З охолодженим продуктом простіше працювати.
- Слід пам’ятати, що рибні котлети з консерви – дуже смачний рецепт яких передбачає використання круп, має свої тонкощі в приготуванні. Так, не рекомендується промивати крупи після варіння. В іншому випадку, крупа втратить клейкість і котлети в процесі смаження розваляться.
Котлети з консерви горбуші
Котлети з рибних консервів – рецепт, який враховує смакові особливості і вигляд продукту. Горбуша є представником сімейства лососевих, для яких властивий яскравий аромат, насичений смак і апетитний колір. Враховуючи це, краще уникнути панірування і зробити котлети в азіатському стилі, доповнивши фарш цедрою, часником і імбиром.
Інгредієнти:
- зелена цибуля – 10 г;
- горбуша – 390 г;
- соєвий соус – 40 мл;
- апельсиновий сік – 20 мл;
- олія – 20 мл;
- цедра – 5 г;
- імбир – 5 г;
- зубок часнику – 2 шт.;
- сухарі – 70 г;
- яйце – 1 шт.
Приготування:
- Видаліть з горбуші кістки.
- Збийте в мисці всі компоненти.
- Сформуйте котлети.
- Смажте котлети по 3 хвилини з кожного боку.
Котлети з рибних консервів з рисом
Котлети з консерви сайри з рисом – страва смачна і практична. З одного боку, рис виконує функції сполучного компонента, з іншого – додає ситності і позбавляє від приготування гарніру. Він нейтральний на смак, тому буде чудово поєднуватися з сайрою в томатному соусі. Котлети вийдуть соковиті, апетитні, з приємною кислинкою.
Інгредієнти:
- сайра в томатному соусі – 200 г;
- відварений рис – 100 г;
- манка – 40 г;
- яйце – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- зубок часнику – 3 шт.;
- сухарі – 120 гр.
Приготування:
- Підрум’яньте цибулю, часник і шматочки риби разом з томатним соусом на сковороді до випаровування рідини.
- Злегка остудіть, додайте манку. Через 15 хвилин введіть рис і яйце.
- Запаніруйте котлети в сухарях.
- Смажте котлети з рибних консервів по 4 хвилини з кожного боку.
Котлети з рибних консервів з манкою
Котлети з рибних консервів з манкою входять в число популярних поєднань. Цей вибір пояснюється властивостями манки, клейкість якої сприятливо позначається при формуванні котлет, а крупчаста текстура – на пишноту і м’якість виробів. Головне – дати манці настоятися. Можна використовувати в якості рідини сік з консервної банки.
Інгредієнти:
- сардина в маслі – 250 г;
- манка – 200 г;
- сода;
- цибуля – 1 шт.;
- яйце – 2 шт.;
- вершки – 40 мл
Приготування:
- Розімніть консерви в манці.
- Додайте вершки, соду, яйця, цибулю і відставте на 30 хвилин.
- Викладаючи фарш ложкою на сковороду, смажте котлети 10 хвилин.
Котлети з рибних консервів з картоплею
Картопляні котлети з рибними консервами всередині мають головну особливість – апетитну текстуру. Завдяки картопляній оболонці, вони виходять хрусткими зовні, з м’якою начинкою всередині. Дубль рум’яності і хрусткості надає паніровка з яйця і сухарів. Це товсте покриття дозволяє котлетам тримати форму і робить їх пишнішими.
Інгредієнти:
- картопля – 500 г;
- тунець – 190 г;
- діжонська гірчиця – 5 г;
- яйце – 1 шт.;
- сухарі – 80 г;
- кріп – 10 г;
- масло – 20 мл
Приготування:
- Картоплю відваріть і перетворіть в пюре.
- Перемішайте рибу з гірчицею, олією, спеціями і кропом.
- Сформуйте з пюре коржі, викладіть в центр кожної рибну начинку, защепніть краї.
- Запаніруйте в збитому яйці і сухарях і смажте 8 хвилин.
Котлети з рибних консервів з вівсяними пластівцями
Котлети з «Геркулеса» і рибних консервів, не дивлячись на «скромні» складові, неймовірно корисні. Насамперед, йдеться про той вид пластівців, які не містять домішок і багаті харчовими волокнами, що сприяють швидкому насиченню. Входячи в склад фаршу, вони замінюють борошно, будучи і скріплюючим компонентом, і паніровкою.
Інгредієнти:
- лосось – 200 г;
- пластівці «Геркулес» – 100 г;
- цибуля – 1 шт.;
- кріп – 5 г;
- яйце – 1 шт.
Приготування:
- Рибу розімніть, додайте з банки трохи олії, пластівці і перемішайте.
- Введіть яйце, цибулю і залиште на 30 хвилин.
- Смажте котлети по 3 хвилини з кожного боку.
Котлети з рибних консервів з гречкою
Котлети з гречки та консерви вирішують відразу кілька проблем: допомагають утилізувати набридлу кашу і позбавляють від приготування окремого гарніру. Крім того, це смачно, корисно, економно і оригінально. Слід врахувати, що гречка – крупа розсипчаста. Щоб котлети під час смаження тримали форму, кашу слід перебити в блендері.
Інгредієнти:
- варена гречка – 500 г;
- рибні консерви в олії – 250 г;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- борошно – 60 г;
- яйце – 1 шт.
Приготування:
- Спасеруйте цибулю і моркву.
- Перебити гречку в блендері, з’єднайте з рибою, борошном, яйцем і пассеровкою.
- Сформуйте котлети і обсмажте їх на олії.
Котлети з рибних консервів з кускусом
Господині, що йдуть в ногу з часом, роблять смачні котлети з консерви з сучасними продуктами. Наприклад, з кускусом, який є похідним манки. Він володіє тими ж властивостями, що і вона, але більш поживний і виразніший. Кускус вводиться в фарш в готовому вигляді (запарений окропом) тому котлети смажаться швидко.
Інгредієнти:
- кускус – 125 г;
- окріп – 250 мл;
- тунець – 150 г;
- цибуля – 2 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- паприка – 5 г;
- чорний мелений перець – 5 гр.
Приготування:
- Запарте кускус окропом на 15 хвилин.
- Перемішайте з рибою, яйцем, приправами і цибулею.
- Сформуйте 8 котлет і підрум’яньте на сковороді.
Котлети з рибних консервів у томатному соусі
Котлети з консерви в томаті не поступаються в якості виробам з риби в олії. Навпаки, вони відрізняються яскравим смаком і кольором. Як правило, в приготуванні фаршу бере участь весь вміст банки, тому, для щільності, в нього додають манку або картопляне пюре. З манкою – котлети схожі на оладки, з пюре – мають класичну форму.
Інгредієнти:
- картопля – 200 г;
- рибна консерва в томатному соусі – 425 г;
- яйце – 2 шт.;
- петрушка – 15 г;
- борошно – 120 г;
- олія для смаження.
Приготування:
- Картоплю відваріть і зробіть пюре.
- Перемішайте з консервами, зеленню і яйцями. Приправте сіллю і перцем.
- Запаніруйте в борошні й обсмажте.
Котлети з рибних консервів в духовці
Котлети з консерви в духовці – здорова альтернатива смаженим виробам. При цьому, вони не нудні і не відрізняються смаком, видом і текстурою від смажених котлет: мають золотисту скоринку і соковиту м’якоть всередині. Такий ефект дає подвійна паніровка з смажених сухарів. Вона додає елемент хрускоту і зберігає соковитість і вологість котлет.
Інгредієнти:
- скумбрія в олії – 220 г;
- відварна картопля – 220 г;
- яйце – 3 шт.;
- сухарі – 500 г;
- масло – 40 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- порошок каррі – 1 ч. ложка;
- часник – 3 шт.;
- імбир – 10 г;
- кайєнський перець – 5 гр;
- кетчуп – 40 гр.
Приготування:
- Обсмажте цибулю, імбир і часник.
- Додайте спеції і шматочки риби.
- Тушкуйте 10 хвилин до випаровування рідини.
- Перемішайте з кетчупом і шматочками картоплі.
- Остудіть, сформуйте котлети.
- Обсмажте в олії сухарі.
- Збийте яйця.
- Двічі запаніруйте котлети в яйці і сухарях.
- Котлети, запечені з рибних консервів готуються при температурі 180 градусів 15 хвилин.
Котлети з рибних консервів на пару
Більшість рецептів описують способи, як зробити смачні рибні котлети з консервів шляхом обсмажування або запікання. Всі ці методи хороші, але не ведуть до зниження калорійності страви. Єдиний спосіб уникнути зайвих калорій – приготувати котлети на пару. У цьому випадку, вони вийдуть легші, корисніші, соковитіші і м’якше смажених.
Інгредієнти:
- консерви в олії – 500 г;
- цибуля – 1 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- сухарі – 70 г;
- рисові пластівці – 50 г;
- спеції за смаком.
Приготування:
- Розімніть консерви виделкою.
- Перемішайте з сухарями і яйцем.
- Приправте, сформуйте котлети.
- Запаніруйте в рисових пластівцях і покладіть на решітку пароварки.
- Готуйте котлети парові з рибних консервів 10 хвилин.