Кращий рецепт хрустких консервованих огірочків
Хочемо поділитися з вами рецептом приготування смачних огірків. Огірки набувають приємний запах часнику і зелені, а разом з тим дуже соковито хрумтять.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Рецепт на 3х літрову банку:
- потрібно 3-4 штуки невеликих помідорів;
- півтора або 2 кілограми огірків;
- два і не більше парасольки кропу;
- шість середніх зубчиків уропа;
- трохи чорного перцю: від 5 до семи штучок;
- 3 лаврові листки;
- 3 штучки запашного перцю.
Для розсолу:
- 1.5 літра води;
- 5 столових ложок цукру;
- 3 столових ложки солі.
Що-ж, почнемо готувати!
Для початку потрібно замочити огірки. Додаю одну столову соди і після промийте все під водою.
Коли огірки промиті, викладаємо їх на будь-яку поверхню. Наприклад, в тазик: важливо покласти на дно серветку, щоб вона ввібрала всю вологу.
Перш ніж приступити до банок обов’язково потрібно їх повністю стерилізувати. Як зробили це, починаємо викладати в них всю зелень (в кожну): парасольку кропу, чорний і запашний (або гіркий) перець, лавровий лист, часник. Щільно викладіть в банки огірки. Не забуваємо про помідори: кладемо по 2 штучки на банку.
Коли укладання огірків завершено, заливаємо банки окропом. Їм потрібен час настоятися, але перед цим обов’язково накрийте їх кришками. Через 10 хвилин спускаємо воду, і знову наливаємо новий окріп на нові 15 хвилин. Починаємо готувати розсіл.
Коли все готово, робимо наступне: в кожну банку додаємо третину ложки лимонної кислоти, додаємо розсіл і остаточно закручуємо кришки.
Накриваємо теплою ковдрою всі перевернуті банки і залишеємо на добу.
Смачного!