Кращий рецепт хрустких консервованих огірочків

Хочемо поділитися з вами рецептом приготування смачних огірків. Огірки набувають приємний запах часнику і зелені, а разом з тим дуже соковито хрумтять.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Рецепт на 3х літрову банку:

  • потрібно 3-4 штуки невеликих помідорів;
  • півтора або 2 кілограми огірків;
  • два і не більше парасольки кропу;
  • шість середніх зубчиків уропа;
  • трохи чорного перцю: від 5 до семи штучок;
  • 3 лаврові листки;
  • 3 штучки запашного перцю.

Для розсолу:

  • 1.5 літра води;
  • 5 столових ложок цукру;
  • 3 столових ложки солі.

Що-ж, почнемо готувати!

Для початку потрібно замочити огірки. Додаю одну столову соди і після промийте все під водою.

Коли огірки промиті, викладаємо їх на будь-яку поверхню. Наприклад, в тазик: важливо покласти на дно серветку, щоб вона ввібрала всю вологу.

Перш ніж приступити до банок обов’язково потрібно їх повністю стерилізувати. Як зробили це, починаємо викладати в них всю зелень (в кожну): парасольку кропу, чорний і запашний (або гіркий) перець, лавровий лист, часник. Щільно викладіть в банки огірки. Не забуваємо про помідори: кладемо по 2 штучки на банку.

Коли укладання огірків завершено, заливаємо банки окропом. Їм потрібен час настоятися, але перед цим обов’язково накрийте їх кришками. Через 10 хвилин спускаємо воду, і знову наливаємо новий окріп на нові 15 хвилин. Починаємо готувати розсіл.

Коли все готово, робимо наступне: в кожну банку додаємо третину ложки лимонної кислоти, додаємо розсіл і остаточно закручуємо кришки.

Накриваємо теплою ковдрою всі перевернуті банки і залишеємо на добу.

Смачного!