Красивий і солодкий пиріг з глазур’ю на Великдень, який прикрасить святковий стіл

Готуємо святковий пиріг у вигляді пасхального яйця, який прикрасить стіл в світле свято Великодня. Простий рецепт для тих, у кого немає часу на складну випічку, але хочеться порадувати рідних і близьких красивим десертом.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами НаХаті

Інгредієнти:

  • 200 грамів м’якого вершкового масла (несолоного);
  • 600 грамів цукру;
  • 4 яйця;
  • 20 грамів ванільного екстракту;
  • 900 грамів універсальної борошна для випікання;
  • 20 грамів розпушувача тесту;
  • 12 грамів солі;
  • 550 мл цільного молока;
  • 1 банка глазурі з ванільним смаком;
  • 50 грамів кольорового драже для декору;
  • 5 грамів кольорового барвника різних кольорів для декору.

Як приготувати пиріг у формі яйця

У чашу планетарного міксера викласти м’яке вершкове масло і цукор. Збивати приблизно 10 хвилин до тих пір, поки маса не стане повітряною.

По одному забивати вказану кількість яєць, після кожного ретельно перемішуючи вершкову суміш.

Просіяне борошно, розпушувач і сіль змішати в мисці, щоб все добре поєдналося. До яєчно-вершкової суміші невеликими порціями додати просіяне суху суміш і молоко. Збивати міксером після кожної нової порції, щоб не залишилося борошняних грудочок. З стінок чаші прибрати налиплі борошняні грудочки і також збити їх з рештою маси.

Підготувати 2 дека (круглий і квадратний) розміром 23 см. Змастити маслом або збризнути з пульверизатора, присипати невеликою кількістю борошна. Замість масла і муки можна застелити листи пекарським папером, нічим її не змащуючи.

Розподілити підготовлене тісто по 2 формах.

Випікати при 190 градусах 40 хвилин (до готовності – зубочистка повинна виходити з тіста сухою). Викласти пироги на металеву решітку і дати повністю охолонути.

Розрізати бісквіти і скласти їх частини так, щоб вийшла подовжена форма яйця.

У круглого бісквіта відрізати бічні частини. Розмістити круглі заготовки так, як показано на фото, надавши пирогу форму яйця. Середину круглого бісквіта розрізати на смужки і викласти з боків яйця.

Підготуємо інгредієнти для прикраси. Цукерки, ванільну глазур і барвники потрібно розмістити так, щоб було зручно ними користуватися.

Скріпити ванільною глазур’ю відрізні частини бісквіта і покрити пиріг нею і зверху, і з боків.

Дати застигнути глазурі в холодильнику, нехай пиріг там просочиться 1-2 години.

З кондитерського мішка нанести на яйце будь-які візерунки на свій смак, прикрасивши пиріг, як підкаже вам фантазія.

Зверху прикрасити мармеладками, кокосовою стружкою або цукерковим драже.