Красивий і солодкий пиріг з глазур’ю на Великдень, який прикрасить святковий стіл
Готуємо святковий пиріг у вигляді пасхального яйця, який прикрасить стіл в світле свято Великодня. Простий рецепт для тих, у кого немає часу на складну випічку, але хочеться порадувати рідних і близьких красивим десертом.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами НаХаті
Інгредієнти:
- 200 грамів м’якого вершкового масла (несолоного);
- 600 грамів цукру;
- 4 яйця;
- 20 грамів ванільного екстракту;
- 900 грамів універсальної борошна для випікання;
- 20 грамів розпушувача тесту;
- 12 грамів солі;
- 550 мл цільного молока;
- 1 банка глазурі з ванільним смаком;
- 50 грамів кольорового драже для декору;
- 5 грамів кольорового барвника різних кольорів для декору.
Як приготувати пиріг у формі яйця
У чашу планетарного міксера викласти м’яке вершкове масло і цукор. Збивати приблизно 10 хвилин до тих пір, поки маса не стане повітряною.
По одному забивати вказану кількість яєць, після кожного ретельно перемішуючи вершкову суміш.
Просіяне борошно, розпушувач і сіль змішати в мисці, щоб все добре поєдналося. До яєчно-вершкової суміші невеликими порціями додати просіяне суху суміш і молоко. Збивати міксером після кожної нової порції, щоб не залишилося борошняних грудочок. З стінок чаші прибрати налиплі борошняні грудочки і також збити їх з рештою маси.
Підготувати 2 дека (круглий і квадратний) розміром 23 см. Змастити маслом або збризнути з пульверизатора, присипати невеликою кількістю борошна. Замість масла і муки можна застелити листи пекарським папером, нічим її не змащуючи.
Розподілити підготовлене тісто по 2 формах.
Випікати при 190 градусах 40 хвилин (до готовності – зубочистка повинна виходити з тіста сухою). Викласти пироги на металеву решітку і дати повністю охолонути.
Розрізати бісквіти і скласти їх частини так, щоб вийшла подовжена форма яйця.
У круглого бісквіта відрізати бічні частини. Розмістити круглі заготовки так, як показано на фото, надавши пирогу форму яйця. Середину круглого бісквіта розрізати на смужки і викласти з боків яйця.
Підготуємо інгредієнти для прикраси. Цукерки, ванільну глазур і барвники потрібно розмістити так, щоб було зручно ними користуватися.
Скріпити ванільною глазур’ю відрізні частини бісквіта і покрити пиріг нею і зверху, і з боків.
Дати застигнути глазурі в холодильнику, нехай пиріг там просочиться 1-2 години.
З кондитерського мішка нанести на яйце будь-які візерунки на свій смак, прикрасивши пиріг, як підкаже вам фантазія.
Зверху прикрасити мармеладками, кокосовою стружкою або цукерковим драже.