Крем-брюле в шоколаді / 10 порцій морозива зі склянки молока

Рецепт просто супер! По-перше, всього склянка молока і в вас вийде гора морозива! Друге та найголовніше, крем-брюле найулюбленіше морозиво виходить дуже смачним!

Нам потрібно:

  • молоко 1 ст. (250 мл) + 60 мл.
  • цукор 50 гр.
  • сухе молоко 50 гр.
  • крохмаль 1 ст.
  • ванільний цукор 1 ст.
  • шоколад для глазурі

Покроковий рецепт приготування:

Так як у нас буде морозиво крем-брюле, насамперед розтопимо цукор, перетворивши його на карамель. Після чого заливаємо склянку молока, добре розмішуємо, щоб карамель розійшлася (цукор розчинився). Сюди ж додаємо сухе молоко, то ми підвищуємо жирність нашого морозива.

Ложку крохмалю розчиняємо у невеликій кількості молока (холодного) та відправляємо нашу карамельну суміш. Постійно помішуючи чекаємо, поки загусне, після чого масу охолоджуємо (ми ставим сотейник в холодну воду).

У силіконові форми для морозива вставляємо дерев’яні палички. Дуже зручно та легко, форму нічим не треба змащувати.

Форми заповнюємо, це зручно робити через кондитерський мішок. Вийшло десять порцій!

Відправляємо морозиво на кілька годин, нехай застигає. Звичайно, можна залишити морозиво і так, дуже апетитно виглядає! Але за бажанням можна розтопити шоколад і приготувати глазур. Морозиво поступово застигає, без крижинок.