Куди подіти часникові стрілки? Я готую з них смачну намазку на бутерброди
Середина червня – то саме час, коли стрілки у часнику потрібно неодмінно видаляти, інакше так і без врожаю можна залишитися. Але викидати «відходи» буде справжнім блюзнірством! Крім того, що зелень ця володіє невимовним, «гостреньким» ароматом, ефірні масла, що містяться в ній, успішно борються зі всякими бактеріями-вірусами. Та й врешті-решт, це просто дуже смачно!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
А готувати таку «намазку» дуже просто
Приготуйте шматочок солоного сала. Якщо воно буде без прошарків, то ще краще. Але і з м’ясними прошарками теж добре. Шкіру я зрізаю. Сала має бути або стільки ж, скільки стрілок, або трохи більше. Щоб дізнатися вірні пропорції, просто зважте інгредієнти, і відразу все стане зрозумілим.
Перемелюємо компоненти в м’ясорубці і змішуємо: в результаті повинна вийти світло-зелена паста з вкрапленнями темно-зеленого кольору. Готову намазку я складаю в чисту баночку і відправляю в холодильник.
Якщо ви хочете зробити таку закуску про запас, то можна поступити наступним чином: накатайте «фрикадельок» з пасти і заморозьте кульки в морозилці. Після заморозки їх можна буде зсипати в один пакет і зберігати, таким чином, до того часу, поки не виникне в них потреба. Розморожені «фрикадельки» можна вживати таким же чином: розморозили, намазали на батон і з’їли. Смачно, швидко, ароматно! Правда, калорійно.
А як ви використовуєте часникові стрілки? Діліться своїми рецептами в коментарях!