Кухар розповів простий рецепт ледачих вареників з картоплею

Розкішна страва на кожен день. Готуються дуже просто і швидко, виходять надзвичайно смачні, ароматні і поживні вареники.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Список інгредієнтів

  • 300 грам картоплі;
  • 100 грам борошно;
  • 1 куряче яйце;
  • 15 грам вершкового масла;
  • 1/2 чайн. ложки солі;

Для підливи:

  • 1 головка цибулі;
  • 15 грам вершкового масла;
  • 2 столові ложки соняшникової олії.

Процес приготування вареників з картоплею

Мию і очищаю картоплю, а потім відварюю в підсоленій воді.

Даю картоплі трохи охолонути, а потім розминаю її в мисці.

Розбиваю в картопляну масу одне яйце, додаю розм’якшене вершкове масло, трохи солі і борошна. Все ретельно перемішую.

Вивалюю масу на стіл і замішую тісто. Тісто виходить дуже м’яке і трохи липке, але борошна більше додавати не потрібно.

Тісто посипаю борошном, а потім розрізаю на 2-3 частини. Беру кожну частину і розкочую її в «джгутик» діаметром 1-1,5 см. Розрізаю на невеликі шматочки.

Кухар розповів простий рецепт ледачих вареників з картоплею

Кожен шматочок умочую липкою стороною в муку і трохи притискаю пальцем посередині.

Беру каструлю, наливаю туди воду і доводжу до кипіння, опускаю вареники. Як тільки вони спливуть, кип’ячу вареники 3 хвилини. Можна подавати до столу.

До вареників іноді роблю цибулеву зажарку. Нарізаю цибулю на дрібні шматочки, на сковороду кладу вершкове і олію. Обсмажую цибулю до золотистого кольору.

Отриманою засмажкою я поливаю вареники. Смачного!

Кухар розповів простий рецепт ледачих вареників з картоплею

Не вдається скопіювати.