Курка з капустою в спеціальному маринаді запечена в рукаві — гомілка виходить м’якою і ніжною, а капуста, просочується соком курки

Готуємо курячі ніжки з овочами в рукаві для запікання. Страва не вимагає багато зусиль, а результат порадує смаком і ароматом. Куряча гомілка виходить настільки м’якою, що легко відділяється від кістки. Капуста встигає увібрати в рукаві для запікання м’ясний сік.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Чим хороший цей рецепт, що можна взяти будь-яку частину курки. Шматки мають бути не занадто маленькі.

Інгредієнти

  • Куряча гомілка — 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Капуста -700 гр.
  • Соєвий соус — 3 ст.л.
  • Лимонний сік — 1 ст. л.
  • Мед — 1 ч. л.
  • Масло рослинне — 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Сіль -1 ч. л.

Приготування

Підготувати всі інгредієнти. Курячі ніжки промити водою та обсушити паперовим рушником.

Приготуємо маринад для курки

У глибоку миску налити соєвий соус, лимонний сік і мед. Перемішати до розчинення меду. Додати мелений чорний перець за смаком і перемішати. Потім в іншу ємність налити 2 ст. ложки олії. І тонкою цівкою, при постійному розмішуванні залити соєво-медову заправку. Цим маринадом залити курячі ніжки й залишимо на кілька годин. Маринуватися курочці треба не менше двох годин, і якщо є час, то залиште курку в маринаді на ніч, прибравши чашу в холодильник.

Після того, як гомілку замаринувалась, займемося овочами

Ріпчасту цибулю очистити та нарізати тонкими півкільцями. Моркву натерти на тертці для корейської моркви. Нашаткувати капусту і додати до овочів. Додати сіль і чорний перець за смаком. У мене це 1 ч. л. солі та пів чайної ложки меленого перцю. Ретельно перемішати.

В овочеву суміш викладемо курку разом з маринадом

На цьому етапі можна вже поставити духовку на розігрів до 180 градусів. Помістити курку з капустою, морквою і цибулею в пакет для запікання. Скріпити кінці та викласти на деко. Зверху зробити кілька проколів ножем для виходу пари. Блюдо прибрати в розігріту до 180 градусів духовку запікатися мінімум на 60 хвилин.

Дістати тушковану курку з духовки та обережно розрізати пакет. Готову капусту з куркою викласти на блюдо. За бажанням посипати рубаною зеленню. Куряча гомілка виходить м’якою і ніжною, а капуста, просочується соком курки. Стає виключно смачною та ароматною. Та олії в цьому рецепті не так вже й багато.

Сподіваємося, рецепт був корисний. Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.