Курка з картоплею в горщику. Смачна страва без метушні!

Дуже смачна страва в горщиках, це завжди ситна і повноцінна вечерю для всієї родини. Аромат стоїть на весь будинок. Спробуйте обов’язково!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Продукти на 2 горщика по 500 мл:

  • Курка (стегенця або окорочка) – 500 гр.
  • Морква – 1 шт. (невелика)
  • Картопля – 500 гр. (6 шт)
  • Цибулина – 1 шт.
  • Вода – 200 мл.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Перець чорний за смаком
  • Зелень – за смаком

Як приготувати страву в горщику

Картоплю почистити і нарізати середніми кубиками. Моркву також нарізаємо кубиками, але поменше.

Цибулю почистити і дрібно порізати.

Курку добре промиваємо, зрізаємо з м’яса плівку і нарізаємо шматочками. М’ясо на кістці теж підійде.

Таку страву можна готувати і з яловичини. Кому як подобається.

На дно горщиків викладаємо першим шаром кубики картоплі.

Далі поверх картоплі кладемо шматочки м’яса.

Слідом викладаємо кубики моркви. Тепер наступним шаром кладемо цибулю.

Знову повторюємо шар картоплі і моркви. Тепер все солимо і перчимо до смаку.

Далі приготуємо соус-заливку.

В окрему миску викладаємо сметану, додаємо воду а також перець і зелень за смаком. Все добре перемішуємо.

Отриманою сумішшю заливаємо наші горщики.

Далі наливаємо в горщики воду. Але стежте, щоб вода була не вище плічок горщика. Закриваємо горщики кришками.

У ХОЛОДНУ духовку ставимо наші горщики і готуємо їх при температурі 200 градусів, 55-60 хвилин.

Готові горщики посипаємо зеленню і подаємо до столу. Смачного!

Дуже смачна страва в горщиках, це завжди ситна і повноцінна вечерю для всієї родини. Аромат стоїть на весь будинок. Спробуйте обов’язково!

Продукти на 2 горщика по 500 мл:

  • Курка (стегенця або окорочка) – 500 гр.
  • Морква – 1 шт. (невелика)
  • Картопля – 500 гр. (6 шт)
  • Цибулина – 1 шт.
  • Вода – 200 мл.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Перець чорний за смаком
  • Зелень – за смаком

Як приготувати страву в горщику

Картоплю почистити і нарізати середніми кубиками. Моркву також нарізаємо кубиками, але поменше.

Цибулю почистити і дрібно порізати.

Курку добре промиваємо, зрізаємо з м’яса плівку і нарізаємо шматочками. М’ясо на кістці теж підійде.

Таку страву можна готувати і з яловичини. Кому як подобається.

На дно горщиків викладаємо першим шаром кубики картоплі.

Далі поверх картоплі кладемо шматочки м’яса.

Слідом викладаємо кубики моркви. Тепер наступним шаром кладемо цибулю.

Знову повторюємо шар картоплі і моркви. Тепер все солимо і перчимо до смаку.

Далі приготуємо соус-заливку.

В окрему миску викладаємо сметану, додаємо воду а також перець і зелень за смаком. Все добре перемішуємо.

Отриманою сумішшю заливаємо наші горщики.

Далі наливаємо в горщики воду. Але стежте, щоб вода була не вище плічок горщика. Закриваємо горщики кришками.

У ХОЛОДНУ духовку ставимо наші горщики і готуємо їх при температурі 200 градусів, 55-60 хвилин.

Готові горщики посипаємо зеленню і подаємо до столу. Смачного!