Курячі котлети на пару з начинкою без запікання
Якщо ви намагаєтеся харчуватися правильно, то знаєте, що смажена їжа не кращим чином позначається на здоров’ї. Тому, кількість смажених продуктів краще мінімізувати, і, хоча б, готувати їх в духовці. Сьогодні ми розповімо, як приготувати фаршировані курячі котлети на пару без яєць і хліба.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Такі котлети будуть із задоволенням їсти навіть найменші члени родини. А ще вам не доведеться довго розігрівати духовку, адже котлети готуються 20-30 хвилин.
Складові
- Курячий фарш – 500 г
- Морква – 200 г
- Базилік – 1 Пуч.
- Часник – 1 шт.
- Панірувальні сухарі – 3 ст. л.
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
Ретельно промийте листя базиліка і подрібніть їх в пюре з 2 ст. л. оливкової олії в ступці або блендері. Додайте 1 зубчик часнику і знову подрібніть масу, додавши туди сіль і перець за смаком.
Залийте курячий фарш приготованою сумішшю з базиліка. Перемішайте масу до однорідності. Потім додайте в фарш панірувальні сухарі і знову все добре перемішайте.
На пергамент викладіть 1/3 фаршу і розкачайте його качалкою або розподіліть по пергаменту руками.
Натріть на великій тертці моркву і викладіть 1 ст. л. моркви на фарш. Загорніть фарш ковбаскою і обгорніть пергаментом.
Виконайте те ж саме з рештою фаршем. У вас вийде три великі фаршировані котлети. Їх покладіть на розпечену сковороду суху і налийте в неї 100 мл води.
Готуйте котлети під закритою кришкою на середньому вогні 20 хвилин.
Курячі котлети на пару виходять м’якими і соковитими. Чудовий рецепт для тих, хто не їсть смажену їжу і не хоче зайвий раз включати духовку. На гарнір можна приготувати картоплю або макарони, що вам більше до душі. Обов’язково полийте котлети улюбленим соусом.
Смачного.