Курячі ніжки з картоплею у духовці

Ароматна картопля з рум’яними курячими ніжками. Дуже зручний варіант приготування курки та гарніру, і будь-яка господиня це розуміє. Адже в результаті виходить повноцінна гаряча страва, яку можна подати на вечерю або на обід. Ситно, смачно і без особливого клопоту.

Нам потрібно:

  • гомілка куряча – 700 гр.
  • картопля – 1 кг
  • морква – 1-2 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • олія рослинна – 2-3 ст.л.
  • томатний соус (або кетчуп) – 2 ст.л.
  • сіль
  • перець чорний молотий
  • приправа для картоплі – 1 ст.л.
  • куркума – 1 ч.л.
  • майонез – 2 ст.л.
  • соєвий соус – 2 ст.л.

Покроковий рецепт приготування:

Курячу гомілка вимити, перекласти в миску. Додати соєвий соус, майонез, томатний соус, часник, сіль та чорний перець. Все добре перемішати. І залишити ніжки маринуватися на 20-30 хвилин.

Картоплю нарізати часточками на 4-6 частин. Цибуля — півкільцями. Морква – невеликими шматочками. Складіть все у глибоку миску. Додайте сіль, перець, олію, приправу для страв з картоплі, куркуму. Добре все перемішайте, щоб кожна овочева скибочка була покрита маслом і приправами.

Після чого перекладіть картоплю з овочами на лист. Зверху викласти замариновані курячі ніжки.

Запікати в духовці при температурі 180 градусів близько години до готовності.

Не вдається скопіювати.