Квас без хімії в домашніх умовах
Домашній квас в рази смачніший за магазинний, тому пропонуємо Вам рецепт квасу, який ви зможете приготувати вдома.
Що необхідно для приготування:
- житній, чорний хліб 300 гр;
- вода 3-4 л;
- цукор 10-15 ст.л;
- родзинки 2 ст.л.
Спосіб приготування
Нарізати хліб і підсушити шматочки в духовці до утворення рум’яної скоринки. Дати сухарям охолонути і викласти в банку. У киплячій воді розмішати цукор, дати охолонути, вилити в банку і туди ж родзинки. Накрити банку рушником, вміст має почати бродити.
Через добу сухарі почнуть підніматися і з’явиться піна.
Покласти 2 ст.л. набряклих сухарів в півсклянки води. Змішати з 1 ст.л. цукру і 5 гр дріжджів. Перемішати, дати набрякнути і перелити все до хлібної закваски.
Через 2-4 дні напій буде готовий. Процідити через потрійну марлю і зберігати в холодильнику.
Ви бідльше не будете купувати магазинний квас скоштувавши цей.