Квашена капуста хрустка і добре зберігається. Розповім всі тонкощі закваски
Наш улюблений і перевірений рецепт квашеної капусти – один з найпростіших рецептів закваски капусти на зиму. Капуста буде довго збережуться хрусткою, вона не стає м’якою і не темніє з часом. У рецепті використовуємо тільки капусту і моркву, а потім робимо маринад.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Продукти:
- капуста, 2 кг;
- морква велика, 1 шт;
- вода, 1 л;
- цукор, 1 ст.л;
- сіль, 2 ст.л.
Як приготувати квашену капусту:
Я взяла капусту і у мене вийшло 24 кг. Люблю таку капустку, з цього готую її багато. На цей об’єм я беру 10-12 морквин, але ви беріть на свій смак. Також зазначу, що 1 л води йде на 2 кг капусти. Тому робіть правильні розрахунки всіх компонентів для закваски капусти.
Капусту шаткуємо, моркву тремо на грубій терці.
Для маринаду змішуємо воду з сіллю і цукром в пропорції 1 до 2. Маринад на 1 л води: сіль 2 ложки і цукор 1 ложка (можна додати кілька перців горошком).
Змішуємо капусту з морквою і укладаємо в ємність, ущільнюємо і заливаємо маринадом, ще раз ущільнюємо і ставимо зверху вантаж. Накриваємо.
Залишаємо на 3 доби при кімнатній температурі.
Виймаємо капусту і залишаємо на ніч, щоб вийшла гіркота.
Розкладаємо щільно по банкам, ущільнюємо так, щоб капусту покрив маринад. Накриваємо кришками і ставимо в підвал.
Така капуста стоїть до пізньої весни, відмінно підходить для тушкування і борщів.
Вдалих вам заготовок!