Квашена капуста хрустка і добре зберігається. Розповім всі тонкощі закваски

Наш улюблений і перевірений рецепт квашеної капусти – один з найпростіших рецептів закваски капусти на зиму. Капуста буде довго збережуться хрусткою, вона не стає м’якою і не темніє з часом. У рецепті використовуємо тільки капусту і моркву, а потім робимо маринад.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Продукти:

  • капуста, 2 кг;
  • морква велика, 1 шт;
  • вода, 1 л;
  • цукор, 1 ст.л;
  • сіль, 2 ст.л.

Як приготувати квашену капусту:

Я взяла капусту і у мене вийшло 24 кг. Люблю таку капустку, з цього готую її багато. На цей об’єм я беру 10-12 морквин, але ви беріть на свій смак. Також зазначу, що 1 л води йде на 2 кг капусти. Тому робіть правильні розрахунки всіх компонентів для закваски капусти.

Капусту шаткуємо, моркву тремо на грубій терці.

Для маринаду змішуємо воду з сіллю і цукром в пропорції 1 до 2. Маринад на 1 л води: сіль 2 ложки і цукор 1 ложка (можна додати кілька перців горошком).

Змішуємо капусту з морквою і укладаємо в ємність, ущільнюємо і заливаємо маринадом, ще раз ущільнюємо і ставимо зверху вантаж. Накриваємо.

Квашена капуста хрустка і добре зберігається. Розповім всі тонкощі закваски

Залишаємо на 3 доби при кімнатній температурі.

Виймаємо капусту і залишаємо на ніч, щоб вийшла гіркота.

Розкладаємо щільно по банкам, ущільнюємо так, щоб капусту покрив маринад. Накриваємо кришками і ставимо в підвал.

Така капуста стоїть до пізньої весни, відмінно підходить для тушкування і борщів.

Квашена капуста хрустка і добре зберігається. Розповім всі тонкощі закваски

Вдалих вам заготовок!