Лечо на зиму з перцю і помідорів БЕЗ стерилізації

Всім привіт, друзі! Пропоную Вашій увазі рецепт приготування смачного і ніжного лечо на зиму. Відмінний рецепт заготовки на зиму. Чудова закуска, яка порадує Вас і Ваших близьких взимку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Інгредієнти

  • перець болгарський – 2 кг
  • помідор – 2 кг
  • цибуля ріпчаста – 1 кг
  • сіль (з невеликою гіркою) – 2 ч.л.
  • цукор – 4 ст.л.
  • олія соняшникова – 150 мл
  • перець чорний (горошин) – 1 ч.л.
  • перець духмяний (горошин) – 5 шт.
  • лист лавровий – 2 шт.
  • оцет (9%) – 3 ст.л.

Покроковий рецепт приготування

1. Промиваємо овочі. Помідори натираємо на тертці притримуючи за шкірку (шкірку викидаємо).

Цибулю нарізаємо невеликими півкільцями, велику – чверть кільцями. Перець нарізаємо соломкою.

2. У казан закладаємо оброблені овочі.

Додаємо олію, сіль, цукор, чорний перець горошком, запашні перець горошком, лавровий лист.

3. Відправляємо казан на вогонь. Чекаємо закипання періодично перемішуючи знизу-вгору овочі.

У міру нагрівання салату, рідини ставатиме більше і вона покриє овочі.

4. Коли салат закипів накриваю кришкою і зменшуємо вогонь до помірного. Кип’ячу 1 годину, кожні 15 хвилин перемішую.

5. Через 1 годину додаю оцет, перемішую і даю прокипіти 2 хвилини.

Закладаю салат в гарячі стерилізовані банки, утрамбовую і заливаю соком до верху банки.

Накриваю гарячою стерилізованою кришкою, закатую, перевертаю кришками вниз, закутую ковдрою і залишаю до повного охолодження.

6. Салат готовий. Він виходить дуже смачним. Зберігаю в коморі в квартирі.

З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 5 банок по 720 мл.

Не вдається скопіювати.