Лечо з болгарського перцю та помідорів
Залишилися помідори? Приготуйте смачне лечо з болгарського перцю з помідорами! Рецепт простий у приготуванні, а взимку у вас буде чудова закуска.
Нам потрібно:
- помідори – 4 кг
- болгарський перець – 5 кг
- олія – 1 ст.
- сіль – 3 ст.л.
- цукор – 1 ст.
- оцет 9% – 3 ст.л.
Покроковий рецепт приготування:
Помідори вимити, нарізувати невеликими шматочками і подрібнити в блендері до однорідності. Готове пюре перелити в каструлю, довести до кипіння. Перець нарізати соломкою
Як тільки пюре із помідорів закипіло, додаємо нарізаний перець. Накриваємо кришкою, щоб швидше закипіло і після закипання варимо 30 хвилин на невеликому вогні.
Додати сіль, цукор, олію і варити до готовності. Додати 3 ст. оцту і варити ще 5-10 хвилин. Готове лечо розкласти в банки, закрити кришками і перевернути вгору дном, до охолодження.
Банки та кришки, в які розкладатимете лечо, потрібно буде попередньо простерилізувати.