Ледачі пиріжки без замісу тіста – паличка-виручалочка для зайнятих господинь
Ледачі пиріжки без замісу тіста – це страва, яку сміливо можна назвати «паличкою-виручалочкою». Готуються вони дуже швидко, а результат – просто неможливо описати словами.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Виходять ледачі пиріжки без замісу тіста дуже смачними. Подавати їх можна зі сметаною, якщо в якості начинки зупинитись вибір на картопляному пюре і смаженій цибулі. Якщо ж зробити начинку з сиру, тоді сміливо можна полити готові пиріжки якимось смачним і домашнім варенням або ж топінгом.
Інгредієнти:
- Тостовий хліб – 3-5 шматочків.
- Картопляне пюре – 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Молоко з будь-яким відсотком жирності – 100-150 мл.
- Олія – для смаження.
Як приготувати пиріжки:
1. Візьміть житній хліб, викладіть його на дощечку і зріжте з усіх боків краї.
2. Тепер умочіть кожен шматок в молоці, яке влийте в глибоку миску.
. Кожен шматок трохи розкачайте качалкою.
4. Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте кубиками і обсмажте в невеликій кількості олії.
5. Додайте в цибулю картопляне пюре, сіль і перець мелений і все добре перемішайте.
6. Викладіть частину начинки на один край розкатаного тостового хліба.
7. Тепер руками скріпіть добре краї, формуючи пиріжок.
8. Обсмажте підготовлені ледачі пиріжки на сковороді до красивого і золотистого кольору.
Не забудьте в сковороду налити олію , вогонь же зробіть не сильним, щоб пиріжки не підгоріли. Сковороду найкраще використовуйте з антипригарним покриттям.
9. Викладіть готові пиріжки на тарілку і подайте їх до столу. Зверху посипте їх подрібненою зеленою цибулею або кропом. Смачного!