Легендарний рецепт 1927 року. Великодня паска на заварному тісті.

Дуже смачна, трохи волога заварна паску по адаптованому рецепту з кулінарної книги 1927 року.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти:

  • борошно – 350 г
  • вершки (10-20%) – 200 мл
  • яєчний жовток – 6 шт.
  • м’яке вершкове масло – 100 г
  • цукор – 100 г
  • сіль – 72 ч.л.
  • сухі розчинні дріжджі – 6 г, або звичайні сухі дріжджі – 8 г, або свіжі дріжджі 15-20 г
  • сухофрукти, цукати, горіхи (півсклянки) – 80 г
  • ваніль – 1 ч.л.
  • кардамон (лимонна цедра, імбир) – 1/2 ч.л.

Покроковий процес приготування:

У 30 мл теплої вершків розчинити дріжджі.

Відокремте 2 повні столові ложки борошна і заваріть його вершками, що залишилися доведеними до кипіння.

Розітріть в однорідну масу, остудіть і змішайте з дріжджами.

Залиште опару підходити до двократного збільшення в об’ємі.

Решту борошна змішайте з сіллю і кардамоном.

Жовтки збийте з цукром і вмішайте ваніль і 80 г м’якого вершкового масла.

Опару змішайте з жовтками, маслом, борошном і замісіть однорідне тісто.

Поставте в тепле місце до подвоєння в об’ємі.

Викладіть тісто, що підійшло на стіл, змащений олією і розділіть на 5 частин.

Кожну заокругліть, залиште на 15 хвилин, а потім розкачайте в коржі.

Змастіть першу і покладіть зверху родзинки, на неї другу, щоб заходила на половину.

Також змастіть і покладіть родзинки і так всі інші сухофрукти.

Великодня паска на заварному тісті зразка 1927 року

Скрутіть коржі в рулет і розріжте поперек на дві частини.

Великодня паска на заварному тісті зразка 1927 року

Покладіть в форми розрізом вниз і дайте підійти хоча б в півтора рази.

Великодня паска на заварному тісті зразка 1927 року

Змастіть яйцем і випікайте при 170 ° приблизно 40 хвилин. Смачного!