Легкий шоколадно-банановий торт без випічки. Просто фантастика!
Сьогодні поділюся ще одним рецептом торта без випічки, який готується з простих продуктів. Шоколадно-банановий торт виходить дуже смачним, ніжним, красивим, особливо в розрізі, цей десерт порадує і здивує вас і ваших гостей.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- 300 г печива
- 100 г вершкового масла
- 700 мл натурального йогурту
- 200 г сиру
- 100 г цукрової пудри
- 15 г желатину
- 100 г темного шоколаду
- 3 стиглих банана
Як приготувати шоколадно-банановий торт
Желатин заливаємо водою і залишаємо для набухання хвилин на 20-30. А поки підготуємо основу з печива для нашого шоколадного торта без випічки. Для цього подрібнюємо все печиво за допомогою блендера або м’ясорубки.
Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці і додамо в подрібнене печиво, гарненько перемішати.
Всю масу викладаємо в роз’ємну форму, рівномірно розподіляємо і утрамбовуємо, формуємо бортики висотою 3 см (діаметр моєї форми 26 см). Форму з основою з печива прибираємо в холодильник на 15-20 хвилин.
Розтопимо шоколад в мікрохвильовій печі або на водяній бані. У гарячий шоколад виливаємо розтоплений желатин, добре перемішуємо.
У йогурт додаємо сир, цукрову пудру, перемішуємо за допомогою погружного блендера.
У цю масу додаємо розтоплений шоколад з желатином, гарненько перемішуємо до однорідності.
Для торта знадобляться стиглі банани, дуже важливо, щоб вони були м’якими! Банани розрізаємо навпіл, потім кожну половинку розрізаємо вздовж на дві частини.
Дістаємо форму з холодильника. Викладаємо банани як на фото.
Тепер виливаємо в форму шоколадно-молочну суміш. Прибираємо шоколадний торт в холодильник на 2 години.
Після чого прибираємо кільце. Прикрашаємо торт за своїм бажанням.
Для прикраси шоколадного торта можна використовувати свіжі ягоди, шоколадну стружку, глазур, різні кондитерські вироби. Смачного!