Легкий в приготуванні домашній зефір

В цій статті опишемо один з найпростіших рецептів зефіру, з яким справиться навіть новачок.

Необхідні інгредієнти:

  • білки, 2 шт;
  • лимонна кислота, 1-2 г;
  • цукор, 150 г;
  • ванілін за смаком і бажанням.

Для сиропу необхідно:

  • вода, 90 мл;
  • агар-агар, 8 г;
  • цукор, 180 г;
  • яблучне пюре, 200 г.

Процес приготування

Обирайте для пюре кислуваті яблука, перемішуємо з цукром, агар-агаром, вимішуємо і кладемо на середній вогонь. Після кипіння варимо ще 3 хвилини.

Білки збиваємо і частинами додаємо цукор. Це займає близько 5 – 7 хвилин до густоти.

Вливаємо гарячий сироп тонкою цівкою у збивати масу, постійно працюючи міксером. Збиваємо 2 – 3 хвилини.

Коли маса почне збиратися в грудки, перекладаємо в кондитерський мішок або пакет з відрізаним куточком і витискаємо на пергамент або харчову плівку, силіконовий килимок.

Робити це потрібно як найшвидше тому що, маса швидко стиває.

Залишаємо охолоджуватися приблизно на 2 години.

Збираємо по дві. Обсипаємо пудрою.

Виходить чудова смакота, з неймовірним ароматом яблук. Зберігається 7 днів в холодильнику або місяць в морозильній камері.