Легкий в приготуванні домашній зефір
В цій статті опишемо один з найпростіших рецептів зефіру, з яким справиться навіть новачок.
Необхідні інгредієнти:
- білки, 2 шт;
- лимонна кислота, 1-2 г;
- цукор, 150 г;
- ванілін за смаком і бажанням.
Для сиропу необхідно:
- вода, 90 мл;
- агар-агар, 8 г;
- цукор, 180 г;
- яблучне пюре, 200 г.
Процес приготування
Обирайте для пюре кислуваті яблука, перемішуємо з цукром, агар-агаром, вимішуємо і кладемо на середній вогонь. Після кипіння варимо ще 3 хвилини.
Білки збиваємо і частинами додаємо цукор. Це займає близько 5 – 7 хвилин до густоти.
Вливаємо гарячий сироп тонкою цівкою у збивати масу, постійно працюючи міксером. Збиваємо 2 – 3 хвилини.
Коли маса почне збиратися в грудки, перекладаємо в кондитерський мішок або пакет з відрізаним куточком і витискаємо на пергамент або харчову плівку, силіконовий килимок.
Робити це потрібно як найшвидше тому що, маса швидко стиває.
Залишаємо охолоджуватися приблизно на 2 години.
Збираємо по дві. Обсипаємо пудрою.
Виходить чудова смакота, з неймовірним ароматом яблук. Зберігається 7 днів в холодильнику або місяць в морозильній камері.