Лечо з кабачків на зиму
Лечо з кабачків має свій смак, красу та шанувальників. Спробуйте лечо з кабачків, і ви станете одним із них.
Нам потрібно:
- кабачки – 2 кг.
- помідори – 2 кг.
- перець солодкий болгарський – 600 гр.
- сіль – 30 гр.
- цукор – 75 гр.
- оцет 9% – 40 мл.
- олія – 110 мл.
Покроковий рецепт приготування:
Всі овочі добре миємо. Помідори подрібнюємо у блендері. Перець нарізаємо смужками. Кабачки очистити від шкірки та нарізати брусочками.
У велику каструлю переливаємо пюре з помідорів, додаємо сіль та цукор, добре перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і потім на середньому вогні варимо 5 хвилин.
Додаємо кабачки, перець та олію. Варимо 30 хвилин. Додаємо оцет і варимо ще 5 хвилин. Готове лечо розливаємо по стерильним банкам. Щільно закриваємо кришками.
Банки перевертаємо кришками донизу, вкриваємо теплою ковдрою або пледом і залишаємо до повного остигання. Після цього прибираємо лечо в прохолодне місце на зберігання.