Лечо з кабачків на зиму

Лечо з кабачків має свій смак, красу та шанувальників. Спробуйте лечо з кабачків, і ви станете одним із них.

Нам потрібно:

  • кабачки – 2 кг.
  • помідори – 2 кг.
  • перець солодкий болгарський – 600 гр.
  • сіль – 30 гр.
  • цукор – 75 гр.
  • оцет 9% – 40 мл.
  • олія – 110 мл.

Покроковий рецепт приготування:

Всі овочі добре миємо. Помідори подрібнюємо у блендері. Перець нарізаємо смужками. Кабачки очистити від шкірки та нарізати брусочками.

У велику каструлю переливаємо пюре з помідорів, додаємо сіль та цукор, добре перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і потім на середньому вогні варимо 5 хвилин.

Додаємо кабачки, перець та олію. Варимо 30 хвилин. Додаємо оцет і варимо ще 5 хвилин. Готове лечо розливаємо по стерильним банкам. Щільно закриваємо кришками.

Банки перевертаємо кришками донизу, вкриваємо теплою ковдрою або пледом і залишаємо до повного остигання. Після цього прибираємо лечо в прохолодне місце на зберігання.

Не вдається скопіювати.