Ліниві голубці! Соковиті, ніжні та неймовірно смачні! Один із найулюбленіших рецептів

Приголомшливі ледачі голубці! Соковиті, ніжні та неймовірно смачні! Один із найулюбленіших рецептів у моїй родині, часто готую та подобається всім! Та й клопоту майже ніякого, свого часу йде всього півгодини, не більше: змішав, наліпив і на плиту!

Інгредієнти:

  • Фарш – 500 р. (у мене свинячо-яловичий)
  • Морква – 300 г.
  • Капуста – 200 р.
  • цибуля – 230 р.
  • Рис – 100 г.
  • Кріп, петрушка
  • Зелена цибуля
  • яйце – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л. (+ 1 ч.л. у соус)
  • Цукор – 0,5 ч.л.
  • Чорний перець
  • Сушений часник – 1 ч.л. (+ 1 ч.л. у соус)
  • сушена цибуля – 1 ч.л. (якщо є, за бажанням)
  • солодка паприка – 1 ч.л. (+ 1 ст.л. у соус)
  • Рослинна олія
  • Окріп – 800 мл.

Спосіб приготування:

Беремо фарш, вбиваємо яйце, всипаємо сіль, перець, сухий часник і солодку паприку. Капусту дрібно шаткуємо, злегка обминаємо, щоб з’явився сік і відправляємо до фаршу. Далі на олії обсмажуємо до золотистості цибулю, потім додаємо терту моркву, смажимо 2-3 хвилини і прибираємо з плити. Половину засмажки відправляємо до фаршу, а другу половину поки що прибираємо убік.

Рис попередньо промиваємо, замочуємо в окропі на 10 хвилин, потім додаємо до фаршу. Туди ж відправляємо подрібнену петрушку, зелену цибулю та кріп. Після цього ретельно перемішуємо фарш до повної однорідності.

Для соусу сковороду з другою половиною овочів повертаємо на плиту, додаємо томатну пасту, хвилину прогріваємо, потім вливаємо окроп, всипаємо цукор, сіль, солодку паприку, сушений часник та чорний мелений перець. Ретельно перемішуємо, доводимо до кипіння і прибираємо з вогню.

З фаршу формуємо невеликі кульки. У потрібну каструлю вливаємо трохи раніше приготовленого соусу і укладаємо туди кульки. Я зазвичай роблю рівно два шари, а між ними рясно поливаю соусом. Також поливаю соусом і зверху.

Накриваємо кришкою каструлю, ставимо на середній вогонь і готуємо з моменту закипання 30-35 хвилин.

Подаємо голубці разом із соусом та свіжою зеленню. Ви тільки подивіться, як апетитно вони виглядають, так і хочеться з’їсти! На смак можна додати сметани, вона відмінно сюди підійде. Дуже соковито, ніжно та смачно! Для сімейного обіду чи вечері просто ідеально, спробуйте!