Лінивий рис з куркою — смачна м’ясна страва, приготована разом з гарніром

Цю страву можна назвати “два в одному”, оскільки гарнір готується разом з куркою. Це ідеальний рецепт для зайнятих господинь і тих, хто не любить проводити час на кухні. Подібна страва стане хорошим варіантом для обіду або вечері. Доречна вона і тоді, коли раптово прийшли гості.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Для приготування можна взяти будь-які частини курки: стегна, гоміки, крила або грудку. Рис краще взяти пропарений, а ще можна додати дикий рис.

Лінивий рис виходить дуже смачний, розсипчастий, з насиченим курячим смаком.

Інгредієнти:

  • 2 цибулини;
  • 1 банка консервованої кукурудзи;
  • 2 склянки рису;
  • 3 склянки окропу;
  • Курячі стегна або гомілки;
  • Сіль, чорний мелений перець, паприка, прянощі — за смаком;

Приготування:

  1. Спочатку необхідно цибулю порізати, обсмажити на олії і викласти у посудину, в якій буде готуватися страва.
  2. Потім з кукурудзи злити рідину і покласти її поверх цибулі.
  3. Поверх овочів викласти рис, попередньо промивши в холодній воді.
  4. У окропі розчинити сіль і спеції, розрівняти рис і залити отриманою рідиною.
  5. Стегенця (гомілки), посолити, поперчити, натерти паприкою, викласти на рис.
  6. Накрити форму фольгою і поставити в розігріту духовку. Готувати рис з куркою при 200-220 градусах 1 годину.

Спробуйте приготувати і Ви ще не раз повернетеся до цього рецепту. Приємного апетиту!