Літня закуска з помідорів під часниковим соусом

Нарешті настав той час, коли мої улюблені помідори перестають бути схожими на пластик. Уже помічаю характерний томатний аромат, і самі плоди стають соковитішими і м’якшими. А поки чекаю домашнього врожаю, намагаюся ще більше поліпшити смак покупних овочів. Закуска з помідорів з часником і зеленню дійсно виходить незрівнянною.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Подібних рецептів багато, і я перепробувала більше десятка. Але свій вибір зупинила на цьому. Як ви вже зрозуміли, нам знадобиться багато помідорів, часнику і терпіння. Але впевнена, що ви впораєтеся. Адже літня закуска на основі помідорів під гострим часниковим соусом вартує того.

Інгредієнти

  • Помідор – 2 кг
  • Болгарський перець – 4 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 80 г
  • Оцет – 100 мл
  • Соняшникова олія – 100 мл
  • Кінза – за смаком
  • Зелений перець чилі – за смаком

Очистіть перець, наріжте шматочками і складіть в чашу блендера. Додайте очищений часник і трохи перцю чилі. Збийте інгредієнти до однорідності.

Літня закуска з помідорів під часниковим соусом

До отриманої маси додайте сіль, цукор, оцет (6%) і соняшникову олію (або оливкову). Добре перемішайте.

Літня закуска з помідорів під часниковим соусом

Подрібніть зелень (хто не любить кінзу, можна повністю або частково замінити петрушкою) і змішайте з соусом.

Літня закуска з помідорів під часниковим соусом

Розріжте помідори на четвертинки. На дно глибокої миски викладіть трохи соусу, потім третину помідорів. Чергуйте шари, закінчивши заправкою. Накрийте кришкою і приберіть в холодильник на 2 доби.

Літня закуска з помідорів під часниковим соусом

Коли пікантна закуска добре просочиться, викладіть її на тарілку і подавайте до м’яса і гарнірів. Помідори виходять гострими, але дуже смачними. До шашликів взагалі підійде ідеально. Так що довго не думайте, а приступайте до готування!