Локма — східні солодощі в домашніх умовах за копійки

Локма — популярний турецький десерт. Він дуже простий у приготуванні і готується з невеликої кількості продуктів. Солодкість виходить досить цікава і сподобається тим, у кого в родині багато дітей, які постійно просять смакоти.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Необхідні продукти:

  • 500 мілілітрів води
  • 500 грамів борошна
  • 1 чайна ложка дріжджів
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 столова ложка цукру

Для сиропу:

  • 400 грамів цукру
  • 500 мілілітрів води
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • рослинна олія для смаження

Починаємо приготування:

  1. У посудину вливаємо теплу воду, додаємо сіль, цукор, дріжджі і перемішуємо. У масу додаємо борошно і ще раз ретельно перемішуємо.
  2. Все накриваємо кришкою і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
  3. Приготуємо сироп. У сотейник наливаємо воду і всипаємо цукор. Ставимо його на плиту і доводимо до кипіння, потім вливаємо лимонний сік і варимо на середньому вогні до загусання. Готовий сироп охолоджуємо.
  4. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок.
  5. У сковороду наливаємо олію і видавлюємо кульки з тіста. Обсмажуємо шматочки тіста до рум’яного стану, виймаємо на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир, а потім перекладаємо в сироп. Тримаємо їх у ньому деякий час, а потім перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.

Приємного апетиту!