Лоретанська картопля: смачна і бюджетна страва

Страва проста і бюджетна. Готується така картопля не складно, але від вас зажадає трохи вільного часу. Краще готувати таку картоплю у вихідний день, коли є трохи вільного часу, і подавати до сімейного застілля.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Необхідні продукти:

  • 200 грамів пшеничного борошна
  • 500 грамів картоплі
  • 200 мілілітрів молока
  • 20 грамів вершкового масла
  • 2 курячих яйця
  • сіль
  • рослинна олія

Починаємо приготування:

  1. Картоплю відварюємо до готовності, а потім очищаємо від шкірки. Готову картоплю натираємо на дрібній тертці.
  2. У сотейник вливаємо молоко і додаємо вершкове масло з сіллю. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Всипаємо пшеничне борошно і добре перемішуємо.
  3. Знімаємо з плити і ретельно вимішуємо. Готове тісто охолоджуємо 10 хвилин і додаємо яйця. Все ретельно перемішуємо.
  4. У масу додаємо картоплю і ще раз все ретельно перемішуємо.
  5. У сковороду наливаємо рослинну олію і нагріваємо. За допомогою чайної ложки викладаємо на неї тісто і обсмажуємо з двох сторін до рум’яної скоринки. Готову картоплю перекладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвого жиру. А потім подаємо до столу.