Львівський сирник! Задоволені будуть усі
Дуже смачний і ніжний сирник виходить за цим рецептом. Ніжна сирна маса з легкою лимонно-ванільною ноткою і все це доповнює шоколадна глазур з терпкістю какао! Це дуже смачно, а готується такий сирник просто на раз-два! Подавати його обов’язково охолодженим і до чашечки смачної кави або чаю! Ваші близькі точно будуть задоволені!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- 550 гр сиру жирністю 5 або 9%
- 120 гр цукру
- 3 яйця
- 1 стол.л з гіркою крохмалю
- цедра з одного лимона
- 2 жмені родзинок
- пакетик 10 гр ванільного цукру
- дрібка солі
Глазур
- 2 стол.л цукру
- 2 стол.л какао
- 2 стол.л вершкового масла
- 3 стол.л сметани
Як приготувати Львівський сирник
1. У миску для змішування викласти сир, яйця, цукор, ванільний цукор і дрібку солі. Збити блендером до повітряної однорідної маси.
Якщо блендера немає, то протріть сир 2 рази через сито або пропустіть через м’ясорубку, а потім збийте з іншими інгредієнтами міксером.
2. Додати родзинки, цедру і крохмаль, перемішати лопаткою.
3. Форму застелити пергаментом або добре змастити маслом і присипати борошном. Заповнити форму сирною масою. Випікати при 170С близько 45 хвилин, дивіться на особливості своєї духовки!
Після випікання духовку відключити, а сирник залишити на 10 хвилин в гарячій духовці.
Дати йому добре охолонути.
4. Для глазурі спочатку з’єднати какао, цукор і сметану.
5. Додати м’яке вершкове масло і ще раз розмішати. Поставити на невеликий вогонь і варити глазур близько 3-4 хвилин, вона не повинна сильно кипіти, тільки парити.
Ось така глазур виходить в результаті.
6. Гарячою глазур’ю покрити сирник.
Остаточно охолодити і подавати до столу.
Всім приємного чаювання і смачного Львівського сирника!