Лимонні желейні цукерки
Ці цукерки схожі на «Пташине молоко», але більш легкі і з цитрусовим смаком. Готуються максимально просто, витрати мінімальні.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецепт
Необхідні продукти:
- Вода – 260 мл
- Цукор – 160 г
- Желатин (швидкорозчинний) – 10 г
- Лимон (цедра) – 1/2 шт.
- Кокосова стружка – 20 г
Як приготувати лимонні цукерки
Спочатку підготуйте форму, так як потім просто не встигнете. Дно застеліть пекарним папером. Якщо хочете, виріжте папір для боковин. Але це не обов’язково. Я робила і без неї, просто потім акуратно відділяла суфле, пройшовшись ножем уздовж бортів. Головне, неодмінно застеліть дно. Розмір моєї форми 16 × 11 × 6 сантиметрів. Здавалося б, вона зовсім невелика, але цукерок вийде багато: 48 штук.
Помістіть в миску желатин. Додайте 130 мілілітрів води. Дайте набрякнути. Швидкорозчинному желатину досить для цього буквально двох хвилин.
У велику каструлю помістіть цукор і влийте 130 мілілітрів води. Якщо є бажання і можливість, додайте жовтий харчовий барвник. Додайте цедру половини лимона. Доведіть суміш до кипіння. Помішуйте.
Цукор повинен повністю розчинитися. Додайте набряклий желатин. І знову помішуйте, щоб желатин розійшовся. При перших ознаках кипіння зніміть каструлю з вогню. Нехай суміш охолоне до кімнатної температури. За допомогою отриманого желатинового розчину можна приклеїти вирізані боковинки до стінок форми.
Остиглий розчин збийте. Суміш рідка, бризки неминучі. Тому і потрібна дуже велика каструля. Якщо у вас є кришка «Анти-бризок» для міксера, скористайтеся нею. Досить скоро (приблизно через чотири хвилини) маса стане значно щільнішою, в ній з’являться тисячі повітряних бульбашок.
Зробіть тест. Наберіть трохи суміші в ложку. Якщо останні краплі вже не стікають, а не поспішаючи сповзають, негайно зупиніть збивання. Інакше маса дуже сильно загусне і розподілити її по формі буде проблематично.
Перелийте суміш у форму і відправте в холодильник на 4-6 годин. Потім помістіть цукерку на обробну дошку, покриту кокосовою стружкою, і ніжно зніміть папір. Я розрізала заготовку на чотири частини по довжині, кожну з цих частин ще на дві частини по товщині, а кожну тонку смужку на шість шматочків. Вийшло 48 цукерок. Після кожного розрізу можна протирати ніж соняшниковою олією без запаху, а можна і обійтися без цієї процедури. Головне, зробивши розріз, відразу відсунути одну від одної частини десерту, так як вони намагаються знову з’єднатися.
Кожну заготовку з усіх боків обваляйте в кокосовій стружці. Вона не тільки привнесе свій аромат, але і позбавить від склеювання. Обваляти в цукрі не вийде: він починає танути. Зберігайте цукерки під кришкою. Вони «проживуть» тиждень без втрати якості. А може бути і набагато довше.