Лимонний пиріг! Простий рецепт дуже смачного і ароматного пирога

Лимонні пироги завжди славляться надзвичайним смаком і ароматом, м’якістю і ніжністю, а також, простотою приготування.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • білок – 4 шт;
  • сіль – дрібка;
  • цукор – 250 г;
  • олія соняшникова – 190 г;
  • жовток – 4 шт;
  • молоко – 170 г;
  • сік лимонний – 4 ст.л;
  • борошно – 210 г;
  • крохмаль кукурудзяний – 85 г;
  • розпушувач – 1 ч.л;;
  • молоко згущене – 1 банка;
  • сік лимона – 80 мл;
  • цедра лимону.

Процес приготування лимонного пирога

Всі продукти повинні бути кімнатної температури.

Збиваємо білки з сіллю до стійкої і густої маси.

З’єднуємо олію, жовтки і цукор, молоко і збиваємо.

Борошно просіваємо і всипаємо разом з кукурудзяним крохмалем і розпушувачем в жовткову масу, збиваємо до однорідності.

Частинами додаємо білкову масу і акуратно перемішуємо тісто лопаткою.

Духовку розігріваємо до 180 градусів.

Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.

Випікаємо 40 – 45 хвилин, перевіряйте готовність шпажкою.

Збиваємо згущене молоко з лимонним соком і відправляємо в холодильник на 1 годину.

Змащуємо кремом остиглий пиріг і посипаємо цедрою лимона.

Не вдається скопіювати.