Лише одна маніпуляція і котлети перетворюються на найсмачніші, і супер соковиті котлети.

До речі, це не обов’язково тільки для котлет саме за цим рецептом, Ви можете зробити їх за своїм улюбленим рецептом, або навіть приготувати магазинні котлети, і Ви побачите наскільки ваші котлети стануть смачнішими.

Інгредієнти:

  • Фарш – 1,5 кг
  • панірувальні сухарі – 150г
  • вода – 300мл
  • сіль – 2ч.л.
  • чорний перець – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Сьогодні у нас 1,5 кг м’яса, перекрутимо на м’ясорубці, відразу перекрутимо 3-4 цибулини та часник 4-5 зубчиків. Ми ще додаємо в котлети сухарі, готуємо їх самі.

Нарізаємо батон, кладемо на лист і сушимо в духовці. Потім подрібнюємо блендером. 150 грам панірувальних сухарів заливаємо водою приблизно 300 мл і додаємо сухарі до фаршу. Додаюємо солі 2 ч.л без гірки, чорний перець і перемішуємо, більше у фарш нічого не додаємо, якщо фарш виходить занадто щільний, то можна додати трохи води, сьогодні нам не знадобилося. Формуємо котлети, ми формужємо зазвичай по 90 грам.

У нас вийшло сьогодні 30 котлет, ми половину прибрали в морозильну камеру, а половину готуватимемо. Беремо сковороду, наливаємо олію, і як завжди обсмажуємо котлети з двох сторін на середньому вогні.

Тепер беремо форму для випічки, кладемо в неї котлети, зверху кладемо вершкове масло грам 40-50, закриваємо фольгою і ставимо в духовку нудитися при 160 градусах хвилин 35-40. За цей час котлети пропаряться, насититься вершковим маслом і стануть м’якими, ніжними та дуже смачними.

До речі, якщо рідину, що утворилася з котлет, злити та додати зубчик часнику, що ми зазвичай робимо, вийде дуже смачний соус до котлеток.

Подаємо котлети полив соусом з часником та картопляним пюре. Соковито, ніжно та смачно.