Майонез на молоці без яєць за 1 хвилину. Завжди получається
Домашній майонез завжди краще, ніж покупний, адже ви знаєте, що додаєте в соус і він завжди виходить ідеально і смачно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Такий майонез ви зможете зберігати в холодильнику протягом 3 – 4 тижнів.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- – молоко, 15 мл;
- – гірчиця, 1 ч.л;
- – олія, 300 мл;
- -сік лимонний, 3 ст.л;
- – цукор, 1 ч.л;
- – оцет 6%, 2 ст.л;
- – сіль, половина ч.л
З’єднуємо молоко з олією і за допомогою погружного блендера, починаємо збивати. Через півхвилини – хвилину, вводимо спочатку цукор, потім сіль і гірчицю. Збиваємо.
Додаємо сік лимонний і оцет. Соус продовжуємо збивати ще півхвилини.
З таким соусом ви можете заправляти салати і робити закусочні торти, додавати майонез в будь-які інші страви.
На відміну від домашнього майонезу з яйцями, такий соус виходить більш м’яким і легким, повітряним, хоча по консистенції, він більш густий.
Звичайно, краще взяти домашнє молоко, але якщо такого немає, тоді беріть жирне магазинне- жирність молока і якість олії мають велике значення, тому на продуктах заощаджувати не варто.