Маленькі ковбаски відрізняються від котлет і формою, і складом. Виходять дуже смачні і прості у приготуванні
Маленькі ковбаски-котлети з фаршу, їх ще називають Мітітеї. Вони відрізняються від котлет не лише формою, а й складом. У фарш обов’язково додається сода, завдяки чому котлетки-ковбаски виходять ніжними та пишними.
Інгредієнти:
- Фарш -500гр.
- Сода -1/3ч.л
- Сіль -1/2ч.л.
- Крохмаль -1ч.л
- Часник -2-3зуб.
- Вершки або молоко -2-3ст.л
- Чорний перець – за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
У миску кладемо 500гр фаршу будь-якого, у нас яловичина зі свининою, додаємо сіль 1/2ч.л., соду 1/3ч.л, 1ч.л крохмалю, чорний перець до смаку, подрібнений часник, 2-3ст.л вершків чи молока , добре перемішуємо.
Тепер потрібно фарш добре відбити, нам зручно це робити в мішечку, відбиваємо хвилин 5 не менше. Якщо є час, можна прибрати фарш в холодильник на 1 годину, якщо ні приступаємо до приготування відразу.
Беремо 40-50гр фаршу та формуємо ковбаски, для кращого результату руки змочуємо у воді. У нас завжди виходить 10-11 шт.
Беремо сковороду наливаємо олію, розігріваємо і смажимо ковбаски з усіх боків до золотистого кольору, обов’язково на невеликому вогні та під кришкою, щоб ковбаски встигли приготуватися.
Додавання вершків дає ковбаскам соковитість, а крохмаль допомагає тримати форму і не дає витікати сокам.