Маленькі ковбаски відрізняються від котлет і формою, і складом. Виходять дуже смачні і прості у приготуванні

Маленькі ковбаски-котлети з фаршу, їх ще називають Мітітеї. Вони відрізняються від котлет не лише формою, а й складом. У фарш обов’язково додається сода, завдяки чому котлетки-ковбаски виходять ніжними та пишними.

Інгредієнти:

  • Фарш -500гр.
  • Сода -1/3ч.л
  • Сіль -1/2ч.л.
  • Крохмаль -1ч.л
  • Часник -2-3зуб.
  • Вершки або молоко -2-3ст.л
  • Чорний перець – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

У миску кладемо 500гр фаршу будь-якого, у нас яловичина зі свининою, додаємо сіль 1/2ч.л., соду 1/3ч.л, 1ч.л крохмалю, чорний перець до смаку, подрібнений часник, 2-3ст.л вершків чи молока , добре перемішуємо.

Тепер потрібно фарш добре відбити, нам зручно це робити в мішечку, відбиваємо хвилин 5 не менше. Якщо є час, можна прибрати фарш в холодильник на 1 годину, якщо ні приступаємо до приготування відразу.

Беремо 40-50гр фаршу та формуємо ковбаски, для кращого результату руки змочуємо у воді. У нас завжди виходить 10-11 шт.

Беремо сковороду наливаємо олію, розігріваємо і смажимо ковбаски з усіх боків до золотистого кольору, обов’язково на невеликому вогні та під кришкою, щоб ковбаски встигли приготуватися.

Додавання вершків дає ковбаскам соковитість, а крохмаль допомагає тримати форму і не дає витікати сокам.

Не вдається скопіювати.