Мало хто знає цей рецепт булочок із сиром. Це найкраще тісто, яке я готувала
Смачні, ароматні і м’які булочки з начинкою з сиру. Рецепт простий, з ним миє впорається навіть кулінар початківець.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко тепле, 250 мл;
- яйця, 3 шт;
- цукор, 120 г;
- масло вершкове, 100 г;
- олія соняшникова, 3 ст.л;
- сметана, 1 ст.л;
- дріжджі сухі, 10 г;
- сіль дрібка;
- борошно, 700 г.
Для приготування начинки необхідно:
- сир, 360 г;
- цукор, 2 ст.л;
- масло вершкове, 1 ст.л;
- жовток, 1 шт;
- родзинки, цедра.
Для приготування посипання потрібно:
- масло вершкове, 2 ст.л;
- цукор, 2 ст.л;
- борошно, 3 ст.л.
Процес приготування
У теплому молоці розчиняємо цукор і дріжджі, всипаємо пару ложок борошна і перемішуємо.
Накриваємо і залишаємо в теплому місці на 20 хвилин.
Яйця змішуємо з рештою цукру і перемішуємо.
Вливаємо розтоплене вершкове масло, додаємо сметану, перемішуємо.
Змішуємо масу з опарою до однорідності і всипаємо частинами просіяне борошно.
Вливаємо олію і вимішуємо тісто далі. Залишаємо в теплому місці на 1 годину.
Сир для начинки змішуємо з іншими продуктами. Цедру лимона і родзинки або інші сухофрукти додавайте на свій смак і бажанням.
Формуємо булочки з начинкою і викладаємо їх на деко, застелене пергаментом.
Змішуємо всі продукти для посипання.
Булочки змащуємо збитим жовтком і посипаємо посипкою.
Запікаємо близько 30 хвилин при температурі 180 градусів. Дивіться по своїй духовці. Булочки повинні бути рум’яними.
Ароматні і смачні булочки відмінно підходять до чаювання за святковим столом.