Мало хто знає про таке листкове тісто на швидку руку

Просте в приготуванні та водночас один з найкращи рецептів листкового тіста в домашніх умовах.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • масло вершкове, 50 г;
  • сіль дрібка;
  • борошно, 250 г;
  • масло вершкове, 125 г;
  • жовток і цукор для змащення і посипки.

Процес приготування листкового тіста

У теплій воді розчиняємо сіль.

Борошно просіваємо і разом з розм’якшеним вершковим маслом перетираємо в крихту.

Вливаємо воду і вимішуємо м’яке і дуже податливе тісто.

Накриваємо тісто і залишаємо на 10 хвилин.

Стіл присипаємо борошном і розгортаємо тонкий пласт, змащуємо вершковим маслом, складаємо і розкачуємо.

Таким чином робимо багато разів – змащуємо маслом, складаємо, розгортаємо і даємо відпочити по парі хвилин.

Розкачуємо пласт товщиною близько 5 мм, розрізаємо на порційні шматочки і залишаємо на 10 хвилин.

Формуємо пиріжки.

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо пиріжки змащуючи їх збитим жовтком, посипаємо цукром.

Випікаємо при 200 градусах близько 20 – 30 хвилин.

Пиріжки м’які, листкові, ніжні, а якщо ви ще додасте прошарок з джему або варення, виходить прекрасний солодкий десерт до чаю.

Обов’язково пригостіть гостей, Вони будуть у захваті. Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.