Малосольна скумбрія: закуска до свята без зайвої метушні
Існує тільки два методи засолювання риби – сухий і в розсолі. Кожен варіант посвоєму цікавий і дає неповторний результат.
Мій рецепт заснований на використанні розсолу. Цей метод, на мій погляд, один з кращих. Можна приготувати досить великі шматки риби, вона все одно вийде дуже ніжною, але щільною, а смак вийде збалансованим.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Продукти, необхідні для приготування страви:
- 1 велика скумбрія;
- 2,5 ст. л. солі;
- 8 ягід сушеного барбарису;
- 2 ч. л. гірчиці в зернах;
- 2 лаврові листки;
- половина ч. л. меленого імбиру;
- по 1 ч. л. сушених чебрецю і петрушки;
- головка червоної цибулі;
- літр води.
Тушку треба розморозити в холодильнику. Можна не чекати повного відтавання: так обробляти рибу буде легше. Відокремте голову, плавники і хвіст.
Приберіть нутрощі і чорну плівку зі стінок черевця.
Візьміть каструлю, залийте водою всі перераховані розтерті спеції і ретельно все перемішайте.
Поставте посуд на вогонь і дочекайтеся закипання. Приберіть каструлю з плити, накрийте її кришкою, залиште остигати і настоюватися.
Підготовлену тушку наріжте на порційні шматки товщиною від 1,5 до 2 см.
Почистіть і промийте цибулю, наріжте її півкільцями.
Скляну банку відповідного об’єму треба добре вимити і висушити. Додайте на дно ємності першим шаром шматки з хвостової частини риби зрізами вгору.
Розподіліть цибулю, а потім викладіть нові порції.
Кладіть скумбрію шарами, чергуючи їх з цибулею, поки банка не наповниться.
Залийте рибу остиглим до кімнатної температури розсолом.
Накрийте банку харчовою плівкою і залиште на столі приблизно на 2 години, а потім приберіть в холодильник.
Через 10 годин закуска буде готова. Перед подачею на стіл шматочки висушіть паперовими рушниками і розкладіть на тарілці.
Можна змастити скумбрію рослинним олією, прикрасити свіжою і маринованою цибулею, лимоном, кропом. Смачного!