Малосолона і ароматна маринована скумбрія: кожен шматочок — справжня насолода
Чудовий рецепт, за яким можна приготувати відмінну закуску на святковий стіл: дуже смачна маринована скумбрія.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Всього-то і потрібно п’ять хвилин на підготовку риби і 24 години, щоб вона замаринувалася. А виходить така смакота, що ні в казці сказати, ні пером описати.
Можете поставити її в якості основної закуски, а можете використовувати для приготування різноманітних страв. Скоро Новий рік, а малосолона риба входить до складу багатьох рецептів.
Склад продуктів
- 2-3 свіжоморожені тушки скумбрії;
- 1-2 головки ріпчастої цибулі.
Для маринаду
- 250 мілілітрів води;
- одна столова ложка яблучного оцту;
- дві столові ложки рафінованої рослинної олії;
- дві чайні ложки солі;
- половина чайної ложки цукрового піску;
- 6 горошин запашного перцю;
- 3 горошини чорного перцю;
- 8 зерен коріандру;
- один лавровий лист;
- 6 бутонів гвоздики.
Покроковий процес приготування
- Тушки скумбрії необхідно розморозити (або купити свіжу рибу, якщо є така можливість), відрізати голову і хвіст, видалити плавники.
- Потім кожну рибку очищаємо від нутрощів, особливо старанно очищуємо чорну плівку: вона дає сильну гіркоту.
- Промиваємо рибу під проточною водою. Молозиво і ікру не варто викидати, їх теж можна замаринувати.
- Невеликий сотейник або сковороду ставимо на вогонь, висипаємо всі спеції. Як тільки вода закипить, вогонь відразу вимикаємо, а в каструлю засипаємо сіль і цукровий пісок.
- Все добре перемішуємо до повного розчинення цукру і солі, а потім вливаємо рослинну олію.
- Знову перемішуємо, даємо трохи охолонути і вливаємо оцет. Все залишаємо до повного охолодження.
- Рибу розрізаємо на порційні шматочки, товщиною приблизно два сантиметри.
- На хребті робимо невеликі надрізи: так риба краще промаринується, і її зручно буде їсти за столом.
- Дві головки ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння, нарізаємо кільцями або півкільцями, товщиною 3-4 міліметри. Тонко різати цибулю не слід.
- Складаємо шматочки риби в скляну банку або лоток, пересипаючи кожен шар цибулею.
- Заливаємо все остиглим маринадом, щоб риба була повністю в маринаді.
- Закриваємо банку кришкою і прибираємо в холодильник на 24 години.
- Через цей час подаємо рибу на стіл, виклавши на блюдо і прикрасивши цибулею і зеленню.