Мама пообривала листя кабачка. Такого урожаю ми ще не мали
Якщо правильно обірвете кабачкове листя, то ви зможете вирішити відразу два дуже важливих моменти:
Про це пище Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Таким чином ви знизите можливість захворювання, які з’являються через сильну густоту куща. Тут, думаю, все зрозуміло, що хороший урожай може дати лише здорова рослина.
А гігант грядок, тобто кабачок, схильний до захворювань. Коли листя багато, в серцевину рослини не надходить повітря, а нижнє листя лежить на землі і мокне. Коли ви залишаєте все листя недоторканим, то немов закликаєте «Ласкаво просимо, дорогі бактерії, шкідники та грибки!».
Також це допоможе збільшити урожай і його якість. Відкриваючи центр куща і трохи прорідити його означає, що квітки стануть більш доступними для комах, які їх запилюють. А кабачки, зріють на сонечку, виростають більш смачними і соковитими, ніж, коли нудяться в тіні.
Однак листя потрібно обривати правильно, а не все підряд. Жодне підживлення не замінить харчування, яке кабачок отримує від фотосинтезу.
Які слід обірвати листя у рослини:
В першу чергу видаліть ті, що засохли і підгнили. Зверніть увагу на черешки, якщо вони вражені, то теж потрібно їх обірвати. Такий лист вже не буде здоровим, а може завдати шкоди у вигляді грибків і бактерій під час переробки органічного залишку. Ніхто не дає гарантію, що після ураженого листа мікроорганізми не перекинуться на здорові листочки або навіть на зав’язі і квітки.
Після необхідно позбутися від листя, що лежать на землі. Вони весь час знаходяться в контакті з вологою землею, тому стають розсадником всяких грибків і бактерій. А ще на таких листках люблять жити слимаки, равлики та інші шкідники, які відмінно псують рослину і урожай.
Ця рекомендація підійде для будь-якого виду кабачка.
Останніми обірвемо листя, які заважають один одному. Коли один лист перекриває інший, то один з них віддаляється і кілька листів, які закривають центр куща. Нехай у бджіл буде вільний доступ до квітів, у сонця – до плодів, а вітер зможе продувати середину, виганяючи мікроорганізми, які люблять вологу і застійне повітря, але не переносять вентиляцію, створену турботливим городником.