Манники: готую на заміну манній каші
Манники – знаю цей рецепт ще з дитинства, їх колись готувала нам бабуся до сніданку замість манної каші, так як манну кашу їсти ніхто не хотів, а ось манника ми їли і ще добавки просили, особливо смачно з киселем.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- вода – 200 мл
- молоко – 200 мл
- манна крупа – 140 г
- сіль – 1/2 ч.л.
- цукор – 2 ч.л. (або за смаком)
- вершкове масло – 30-50 г
Як приготувати манники
Беремо відповідну каструлю у мене об’ємом 3,1 літра.
Вливаємо 200 мл води і 200 мл молока, можна налити тільки молоко. Додаємо сіль 1 / 2ч.л., цукор п за смаком я додаю 2 ч.. л., любите солодше додайте більше.
Доводимо до кипіння. Я щоб молоко не втекло кладу дерев’яну лопатку на каструлю, на випадок якщо прокараулю.
Тепер додаємо манну крупу 140 грам тонкою цівкою постійно помішувати, щоб не було грудочок. Каша повинна вийти досить густою, вона повинна відходити від каструлі. Знімаємо з вогню і відразу додаємо вершкове масло 50 гр., перемішуємо. Тепер відразу приступаємо до ліплення манників. Беремо приблизно 1 ст.л. маси, по вазі 50 грам, катаємо колобочки і робимо коржики. Я формую зазвичай за допомогою сервіровочного кільця, роблю колб кладу в кільце і спеціальною кришечкою притискаю, ось такі красиві манники виходять.
З даної кількості у мене виходить 10 штук. манників, я їх не обвалюю ні в борошні ні в сухарях, тому що вони і так при смаженні добре тримають форму.
Беремо сковорідку наливаємо олію, розігріваємо кладемо манника і обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору.
Подаємо з киселем або з варенням, я особливо люблю з брусничним джемом і звичайно ж з чаєм.
Ось такі вони смачні виходять, якщо не любите манну кашу приготуйте манники вони Вам точно сподобаються.