Манти на звичайній сковороді замість мантоварки: соку всередині стільки, що вийде майже бульйон

Традиційні манти потрібно готувати в мантоварці, яка є далеко не на кожній кухні. Вдало, що за новим рецептом зробити манти можна і на звичайній сковороді, це набагато простіше. Соку ж всередині буде стільки, що він повністю оживляти всю начинку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Для початку ми замісимо тісто: змішуємо 200 мілілітрів води, 3 склянки борошна, чайну ложку солі, яйце. Тісто у нас вийде крутим, щільним — таке і має бути, щоб манти не розварювалися і весь сік залишався всередині. Тісто залишаємо під мискою на 20 хвилин, нехай трохи підійде.

А за цей час якраз можна встигнути підготувати і начинку. Шаткуємо дрібно цибулю і змішуємо її з фаршем, м’ясо для таких мантів можна брати будь-яке, все одно вийде смачно. До фаршу крім цибулі додаємо мелений чорний перець, сіль і дві нарізані дрібними кубиками середнього розміру картоплини. Цей етап можна і пропустити, залишивши тільки м’ясну начинку.

Тісто вже готове до подальшої роботи. Розкачуємо його на присипаній борошном робочій поверхні, ділимо порційно і акуратно загортаємо манти.

Тепер найцікавіше. Мантоварки в цьому рецепті ми використовувати не будемо, обійдемося і звичайною сковородою з високими бортами. Її дно потрібно змастити соняшниковою олією, щоб манти не прилипали. Виливаємо в сковорідку воду, вона повинна доходити приблизно до середини мант. Ставимо сковороду на плиту і як тільки закипить зменшуємо вогонь до середнього і під кришкою готуємо 40 хвилин.

Вода буде випаровуватися і вийде, що ми робимо манти як і потрібно, на пару.

Соковиті манти найсмачніше буде подати з білим часниковим соусом. Його краще зробити заздалегідь.

Не вдається скопіювати.