Мармуровий рулет з курки на святковий стіл

Прекрасна альтернатива магазинній ковбасі. Діти їдять із задоволенням. Смачно і корисно.

Нам потрібно:

  • 800 грн. філе стегна курки (у мене без шкіри)
  • 450 гр. курячої грудки
  • 1,5-2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. приправи для курки
  • 1 ч. л. солодкої паприки
  • 1 ч. л. сухого часнику
  • 1/5 ч. л. куркуми
  • 1 ч. л. сухих італійських трав
  • 1/4 ч. л. чорного меленого перцю
  • 45 гр. желатину (будь-якого, у мене гранульований, але можна використовувати як порошковий, так і листовий – у тій же кількості)

Покроковий рецепт приготування

800 гр. філе курячого стегна та 450 гр. курячої грудки нарізаємо невеликими шматочками (розміром приблизно 1х1 см). Складаємо у глибоку ємність.

Додаємо 1,5-2 ч. л. солі, 1 ч. л. приправи для курки, 1 ч. л. солодкої паприки, 1 ч. л. сухого часнику, 1/5 ч. л. куркуми, 1 ч. л. сухих італійських трав, 1/4 ч. л. чорного меленого перцю (всі приправи та спеції додавайте виключно за своїм смаком та наявністю).

Можна робити тільки з сіллю та перцем, теж виходить чудово!

Сюди відразу висипаємо 45 гр. желатину (у мене гранульований, але можна використовувати і порошковий, і листовий – у такій кількості).

Все ретельно перемішуємо руками, перекладаємо в пакет для запікання та щільно загортаємо. Потім щільно загортаємо в кілька шарів фольги (в 5-6 оборотів) і перекладаємо на лист або відповідну жароміцну форму.

Відправляємо в уже розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину (якщо духовка заздалегідь не розігріта, то на 1 годину 10 хвилин).

Потім дістаємо, не розвертаючи, остудити до кімнатної температури і прибирати в холодильник на кілька годин для стабілізації (або відразу прибираємо на балкон).

Після стабілізації дістаємо рулет, звільняємо від фольги та пакету для запікання. Нарізаємо та подаємо до святкового столу.

Не вдається скопіювати.