Маринована цвітна капуста
Мариновану цвітну капусту за цим рецептом можна приготувати всього за одну добу. Вже на наступний день хрусткі мариновані суцвіття можна подавати до столу, як закуску або у складі салатів. Рецепт дуже простий і зрозумілий, тому приготувати таку капусту зможе будь-хто.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Для рецепту капусти вам потрібно:
- цвітна капуста – 1 шт (приблизно 1кг)
- морква – 1 шт. (середнього розміру)
- часник – 3-5 зубчиків
- рослинна олія – 5 ст. л.
- оцет столовий (9%) – 5 ст. л.
- перець чорний горошком
- сіль – 1 ст. л.
- цукор – 3 ст. л.
- вода – 1 л.
Рецепт приготування капусти:
Почати приготування випливає з поділу цвітної капусти на суцвіття, не занадто дрібні, але й не великі. Тоді капуста швидше промаринується.
Моркву нарізати півкільцями. Часник нарізати пелюстками.
В глибокий посуд викласти суцвіття цвітної капусти, наступним шаром – нарізану моркву і часник.
Тепер необхідно приготувати маринад. Для цього в окремій каструлі нагріти 1 літр води, додати сіль, цукор, рослинну олію і перець горошком. Коли вода закипить влити в маринад оцет і вимкнути.
Залити капусту з морквою і часником гарячим маринадом.
Зверху придавити капусту пресом і залишити на добу маринуватися при кімнатній температурі. Коли капуста промаринується, перекласти її в іншу ємність і зберігати в холодильнику.