Маринована скумбрія з цибулею. Ви більше ніколи не будете купувати у магазині. У рази смачніше виходить!
Сьогодні хочемо запропонувати вам рецепт маринованої скумбрії. Звичайно, рибку можна купити в магазині, але домашня, зроблена своїми руками, завжди виходить смачнішою. З відвареною картоплею просто смакота.
Для приготування потрібно
- скумбрія 2 шт.
- цибуля 2-3 шт.
- вода 500 мл
- сіль 3 стол. ложки без гірки
- цукор 1 столова ложка
- оцет 6% 1 чайна ложка
- лавровий лист 2-3 шт.
- перець запашний горошок 1 чайна ложка
- коріандр 1 чайна ложка
- олія 2-3 столові ложки
Все, як завжди, дуже просто! З риби видаляємо начинки, промиваємо і нарізаємо на шматочки товщиною приблизно 2 сантиметри.
Зверху на рибу укладаємо нарізану цибулю і поливаємо олією без запаху.
Окремо готуємо розсіл. У сотейник вливаємо воду, додаємо сіль, цукор, лавровий лист, перець запашний горошком та коріандр. Коріандр трохи розминаємо рукою (для більшого аромату). Доводимо до кипіння. Після закипання до розсолу додаємо столовий оцет і повністю його охолоджуємо.
Охолодженим розсолом заливаємо рибу, закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник годин на 10-12. Зазвичай робимо з вечора, а наступного дня вже можна їсти.
Дуже смачно виходить! Готуйте із задоволенням, приємного апетиту!